Ispiši Pošalji prijatelju Kontaktirajte nas

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije obilježio Svjetski dan hrane 2021. godine predstavljanjem publikacija „Što jesti kod šećerne bolesti tipa 2“, „Zdrave grickalice“ i publikacije „Zdravo! Ukusna, raznovrsna i zdrava jela“

Svjetski dan hrane obilježava se 16. listopada svake godine u više od 150 zemalja svijeta.  Na taj je dan 1945. godine pri organizaciji Ujedinjenih naroda osnovana FoodandAgricultureOrganization FAO) – Organizacija za prehranu i poljoprivredu kojoj je glavni cilj djelovanja borba protiv gladi u svijetu.

Moto ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana hrane je „Naša djelovanja su naša budućnost“s ciljem naglašavanja činjenice da hrana koju biramo i način na koji ju konzumiramo utječe na zdravlje pojedinca, ali ina zdravlje cijele zajednice, našeg neposrednog okoliša i cijelog našeg planeta.


"Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju..."

U Zgradi Scheier u Čakovcu 13.09.2021. godine predstavljeni su rezultati ovogodišnje kampanje te su dodijeljene nagrade sretnim dobitnicima, a zahvalnice donatorima i sponzorima.

Nacionalni tjedan školskog doručka

U OŠ Štrigova obilježili smo Nacionalni tjedan školskog doručka izložbom fotografija najuspješnijih doručaka od povrća koje su učenici kod kuće pripremali sa svojim roditeljima.
Bili smo ugodno iznenađeni njihovom maštovitošću!

Cijepljenje protiv bolesti COVID-19 za osobe koje rade u inozemstvu

Cijepljenje protiv bolesti COVID-19 za osobe koje rade u inozemstvu

Obilježavanje Svjetskog dana mentalnog zdravlja, 10. listopada

Djelatnost za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije svake godine obilježava Svjetski dan mentalnog zdravlja, 10. listopada. Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana mentalnog zdravlja je „Briga o mentalnom zdravlju za sve: neka to postane stvarnost“, što znači da nikome ne smije biti uskraćena pomoć i zaštita mentalnog zdravlja. Stručnjaci Djelatnosti su formirali mobilno savjetovalište kako bi usluge pružanja skrbi o mentalnom zdravlju bile dostupne i onima koji nisu u mogućnosti osobno potražiti pomoć dolaskom do stručnjaka.

"Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju..."

U Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije 8. listopada 2021. godine održano je izvlačenje dobitnika nagrada sudionika kampanje "Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju..."

Kampanja je trajala od 6.-26. rujna 2021. godine, bila je namijenjena punoljetnim osobama koje su tijekom kampanje u svakom tjednu barem tri dana trebale pješačiti ili koristiti bicikl u svrhu transporta, rekreacije ili u svrhu sportskih aktivnosti. Osobe koje su zadovoljile pravila kampanje ušle su u ždrijeb za odabir nagrada. Ukupno smo zaprimili 132 važeće prijave. 

Mjesec listopad posvećen je borbi protiv raka dojke, stoga ovom prigodom ponovno naglašavamo važnost odaziva Nacionalnom programu ranog otkrivanja raka dojke!

Mjesec listopad posvećen je borbi protiv raka dojke, stoga ovom prigodom ponovno naglašavamo važnost odaziva Nacionalnom programu ranog otkrivanja raka dojke!

Informirajte se na besplatnom telefonu 0800 200080!

Mjesec listopad u cijelom je svijetu posvećen podizanju svijesti o važnosti brige za zdravlje dojki te rano otkrivanje i liječenje raka dojke. Sve je počelo prije gotovo tridesetak godina, kada je u Americi pokrenuta neprofitna, humanitarna udruga za borbu protiv raka dojke, nazvana po svom simbolu Ružičasta vrpca. Danas ovaj humanitarni projekt uključuje brojne zemlje svijeta sa zajedničkim ciljem – upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke kako bi se povećao broj izlječenja. Županijska liga protiv raka Čakovec i Klub žena Nova nada, u suradnji s brojnim zdravstvenim ustanovama i djelatnicima te uz podršku medija, Srednje škole Čakovec i drugih odgojno - obrazovnih ustanova kao i podršku regionalne i lokalne samouprave već dugi niz godina obilježava Dan ružičaste vrpce i cijeli listopad, sa željom pružanja podrške oboljelim ženama te pozivom za sudjelovanje u Nacionalnom programu ranog otkrivanja raka dojke.

TESTIRANJE NA VIRUS SARS-CoV-2

Djelatnost kliničke mikrobiologije Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije provodi testiranje na virus SARS-CoV-2 molekularnim metodama.

U Prelogu je 2. listopada 2021. godine obilježen Nacionalni dan hodanja aktivnošću „Hodanjem do zdravlja“ u sklopu Nacionalnog projekta „Živjeti zdravo“

Već tradicionalno, u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije i Grada Prelog te uz podršku Udruge umirovljenika Prelog i Društva naša djeca Prelog, u Prelogu je 2.10.2021. godine obilježen Nacionalni dan hodanja. Akcija Hodanjem do zdravlja održana je u 10h, a odazvalo se tridesetak građana koji su se po sunčanom i toplom vremenu prošetali ulicama Grada Preloga, šaljući poruku kako je važno iskoristiti blagodati redovite tjelesne aktivnosti i boravka na otvorenom zraku. Akciju je podržao i gradonačelnik Grada Preloga, saborski zastupnik Ljubomir Kolarek, koji je zahvalio organizatorima i sudionicima što potiču građane na aktivan stil života, koji je neophodan za unapređenje i očuvanje zdravlja svakog pojedinca i čitave zajednice.

Pozivamo Vas na obilježavanje Nacionalnog dana hodanja – Prelog, Trg Slobode 1, 2.10.2021. godine u 10h

Vodeća međunarodna organizacija za sport i rekreaciju (Sport za sve) – TAFISA (engl. The Association For International Sport for All) 1991. godine pokrenula je obilježavanje Svjetskoga dana hodanja. Od tada se Svjetski dan hodanja diljem svijeta obilježava prvi vikend u mjesecu listopadu, a na inicijativu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u Republici Hrvatskoj se tada obilježava i Nacionalni dan hodanja.

Besplatni info telefoni za nacionalne programe

Rak grlića maternice i rak dojke

Rak debelog crijeva

0800-200-080

Djelatnosti
Školska medicina 040 312 157
Mikrobiološki laboratorij 040 310 336
Epidemiologija 040 310 337
Javno zdravstvo 040 386 839
Djelatnost za zaštitu mentalnog zdravlja,
prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti
040 314 400
Računovodstvo 040 386 825
Ravnateljstvo 040 311 790
KONTAKT

Ivana Gorana Kovačića 1E,
40 000 Čakovec

Tel/Fax: 040/310-338
E-mail: info->zzjz-ck|hr

Kontaktirajte nas online