Ispiši Pošalji prijatelju Kontaktirajte nas

Projekt "Živjeti zdravo"- sastanak s udrugama i institucijama koje će u Čakovcu provoditi aktivnosti "Volonteri u parku"

U Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije je 20.02.2018. g. održan sastanak predstavnika udruga i institucija koje će se u Čakovcu uključiti u provedbu aktivnosti “Volonteri u parku” u sklopu  projekta “Živjeti zdravo”

Nakon sastanka članova radne skupine za koordinaciju aktivnosti projekta Živjeti zdravo u Međimurskoj županiji, kojem su se odazvali brojni predstavnici, 20.02.2018. godine je održan sastanak s predstavnicima Udruga koje će se u Čakovcu uključiti u provedbu aktivnosti projekta “Živjeti zdravo” pod nazivom “Volonteri u parku”. Naime, u sklopu projekta “Živjeti zdravo”, u svim županijama u Hrvatskoj, uredit će se po jedan ogledni park (ili dio parka), u kojem će se od početka proljeća pa do kasne jeseni (otprilike 12x godišnje) organizirati različite sportske i zabavne aktivnosti, a sve u cilju aktivnog i zabavnog provođenja slobodnog vremena na otvorenom i dodatnog povezivanja osoba svih generacija, unutar sigurnog i zdravog okoliša. 

Voditeljica aktivnosti “Volonteri u parku”  nacionalnom nivou Maja Lang Morović, prof. rehabilitator iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, je na sastanku detaljno prezentirala ciljeve i doprinose ove komponente projekta. Naime, “Volonteri u parku” je glavna aktivnost 5. komponente projekta Živjeti zdravo koja ima naziv “Zdravlje i okoliš”, čiju ciljanu skupinu čine djeca vrtićke dobi i njihove obitelji, a kojom se nastoji vratiti djecu u parkove i na igrališta. Kroz ovu komponentu projekta će se nastojati promicati zdravi stilovi života od najranije životne dobi uz promicanje socijalne integracije i međugeneracijske solidarnosti.

Sastanku su se, osim predstavnika Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te predstavnika Zavoda za javno zdravstvo Međimurske, odazvali dopredsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mario Vukoja i tajnik Zajednice športskih udruga Čakovca Tomica Jakopec, ravnateljica Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec Ljiljana Križan, predsjednica  Udruge MURID Silvija Pucko, predstavnik udruge Zora Vinko Okreša, Ivana Subotić iz Udruge osoba sintelektualnim teškoćama  Međimurske županije, Natalija Slaviček i Katarina Drk iz Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec te Silvana Ivačić iz Dječjeg vrtića Cvrčak.  

U Međimurskoj županiji će se aktivnost “Volonteri u parku” provoditi u Perivoju Zrinskih u Čakovcu, čiji će se jedan dio urediti najkasnije do kraja 2019. godine, ali će se aktivnosti početi provoditi već ove godine. Uskoro će se pripremiti kalendar i program aktivnosti koje će koordinirati Tomica Jakopec, tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca. Kalendar aktivnosti će se poslati na nadopunu svim udrugama i institucijama zainteresiranim za sudjelovanje u aktivnostima “Volonteri u parku”, kako bi se uskladile s drugim planiranim aktivnostima koje se već tradicionalno organiziraju u Gradu Čakovcu u sklopu obilježavanja različitih javno-zdravstvenih i drugih važnih datuma.

Renata Kutnjak Kiš, dr. med., spec.epidemiolog

Koordinatorica Nacionalnog programa                           

„Živjeti zdravo“ za Međimursku županiju 

Fotografije uz članak:
Vezani sadržaj:

Besplatni info telefoni za nacionalne programe

Rak grlića maternice i rak dojke

Rak debelog crijeva

0800-200-080

Djelatnosti
Školska medicina 040 312 157
Mikrobiološki laboratorij 040 310 336
Epidemiologija 040 310 337
Javno zdravstvo 040 386 839
Djelatnost za zaštitu mentalnog zdravlja,
prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti
040 314 400
Računovodstvo 040 386 825
Ravnateljstvo 040 311 790
KONTAKT

Ivana Gorana Kovačića 1E,
40 000 Čakovec

Tel/Fax: 040/310-338
E-mail: info->zzjz-ck|hr

Kontaktirajte nas online