Dan narcisa – 23.03.2024. godine – pozivamo Vas da nam se pridružite u subotu 23. ožujka na tradicionalnoj manifestaciji „Dan narcisa“ koja će se održati diljem Međimurja!

Rak dojke je prvo sijelo raka među ženama u Hrvatskoj i u Međimurskoj županiji pa je važno poticati žene da vode brigu o svom zdravlju te da se odazivaju preventivnim pregledima i programima kroz koje se rak dojke nastoji otkriti u ranoj fazi jer su tada najbolje mogućnosti liječenja pa su i stope preživljenja više, a bolja je i kvaliteta života oboljelih žena.
Obilježavanje Dana narcisa još je jedna prilika da se ukaže na važnost preventivnih pregleda te da se pokaže podrška ženama koje su oboljele od raka dojke!
U mjesecu ožujku, članice Kluba žena oboljelih od raka dojke Nova Nada Županijske lige protiv raka Čakovec uz brojne suradnike već niz godina provode akciju „Dan narcisa“, te na taj način žele potaknuti sve žene Međimurja da vode brigu o sebi i da redovito odlaze na mamografske preglede koji jamče rano otkrivanje bolesti i pravodobno liječenje.
U gradu Čakovcu akcija će se ove godine održati na tri lokacije: na Trgu Republike, Franjevačkom trgu i na jugu kod Trgovačkog centra Jug Mall.
Akciji će se pridružiti i Grad Prelog te Mursko Središće kao i brojna druga mjesta u Međimurju.
Narcise će se, uz simbolične donacije, ponuditi građanima u Strahonincu, Kotoribi, u Prelogu na tržnici, u Maloj Subotici kod općine, u Palovcu, Svetom Križu i Donjem Pustakovcu, Sv. Jurju u Trnju, Donjem Hrašćanu, Držimurcu-Strelcu, Štefancu, na Belici kod Robne kuće, u Pribislavcu kod trgovina KRK i Konzum, u Nedelišću kod općine, u Brezju kod pekare Friško, u Lopatincu kod trgovine KRK, u Dragoslavcu, u Murskom Središću kod Robne kuće, te u Gardinovcu kod Društvenog doma.
Dio prikupljenog novca utrošiti će se za nabavu infuzijskih pumpi za primjenu kemoterapije za odjel onkologije Županijske bolnice Čakovec, a dio će se koristiti za rehabilitaciju oboljelih žena i ostalih članova klubova koji djeluju unutar Lige, kako bi povratak u normalan život uz bolest bio što uspješniji, a kvaliteta života sačuvana.
Svim ustanovama, gradovima i općinama, organizacijama i dobrim ljudima koji prate rad Županijske lige i Kluba Nova Nada, sudjeluju u njemu i pomažu u promicanju borbe protiv raka bilo organizacijski, riječju, financijski, materijalno ili brigom za oboljele, organizatori najljepše zahvaljuju!
Stoga dođite, budite sudionik ove humanitarne akcije u borbi za prevenciju!
#Rakdojke #Ranootkrivanjerakadojke #Nacionalniprogramranogotkrivanjarakadojke