U povodu Svjetskog dana zdravlja, koji se ove godine obilježava pod nazivom „Moje zdravlje, moje pravo“, u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije danas je za članove Grupe za nordijsko hodanje održana radionica o zdravlju

U povodu Svjetskog dana zdravlja, koji se ove godine obilježava pod nazivom „Moje zdravlje, moje pravo“, u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije danas je za članove Grupe za nordijsko hodanje održana radionica o zdravlju.
Gotovo tridesetak članova Grupe za nordijsko hodanje koja djeluje u sklopu Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije kao vid podrške za prevenciju i liječenje debljine, odazvalo se današnjoj radionici, na kojoj smo razgovarali o zdravlju i kako ga unaprijedi, sačuvati ili ponovno vratiti!
Sudionici su imali priliku izmjeriti krvni tlak, šećer, trigliceride i kolesterol u kapilarnoj krvi, učiniti analizu sastava tjelesne mase, procijeniti svoj rizik za šećernu bolest, razgovarati o Nacionalnim programima ranog otkrivanja raka dojke i raka debelog crijeva te o brojnim drugim temama važnim za fizičko i mentalno zdravlje!
Tako smo se uklopili u ciljeve Svjetskog dana zdravlja, koji su usmjereni ka zagovaranju univerzalne zdravstvene zaštite, promicanju jednakosti u zdravlju, podizanju svijesti o važnosti zdravih stilova života te ka osnaživanju postojećih zdravstvenih sustava.
Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja, koji se obilježava 7. travnja svake godine podsjeća da svi ljudi, bez obzira na to u kojem dijelu svijeta žive, imaju pravo na pristup kvalitetnim zdravstvenim uslugama i obrazovanju i pravo na pristup informacijama. Važno je i ostvarenje prava na sigurnu vodu za pijenje, čisti zrak i kvalitetnu prehranu, stanovanje, te prava na dostojanstvene uvjete rada i života bez stigme i diskriminacije.
#Svjetskidanzdravlja2024