Svečanost povodom petnaeste godišnjice Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije

15. rujna 2010. godine Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije je proslavio 15. godišnjicu rada. Svečanost je održana u zgradi Scheir u Čakovcu u nazočnosti potpredsjednika Vlade i ministra zdravstva i socijalne skrbi mr.Darka Milinovića, dr.med., ravnatelja HZZO-a dr.Tihomira Strizrepa, ravnatelja HZJZ-a prim.dr.Željka Baklaića, saborskih zastupnika, županijskih i gradskih čelnika, ravnatelja zavoda za javno zdravstvo iz mnogih županija, ravnatelja osnovnih, srednjih škola i Visokog učilišta iz Čakovca. Skupu su se obratili gospodin Ivica Perhoč, Župan Međimurske županije, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo prim.mr.sc. Željko Baklaić te potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva mr. Darko Milinović, dr.med..

Ravnateljica Zavoda Marina Payerl-Pal, dr.med. u svom je govoru prikazala rad Zavoda od osnutka do danas, prisjećajući se početaka rada školske medicine, epidemiologije i mikrobiologije kasnih šezdesetih godina prošlog stoljeća. Upoznala je nazočne s planovima Zavoda kao i postavljenim ciljevima.

Poseban naglasak stavljen je na višegodišnju blisku suradnju Zavoda s ostalim zdravstvenim, ali i nezdravstvenim ustanovama u Međimurju, posebno školskim sustavom, Policijskom upravom u Međimurskoj županiji, udrugom »Sport za sve», Ligom za borbu protiv raka te brojnim drugim udrugama .

Nakon izlaganja, prisutni su pogledali film o Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, koji je pripremljen od fotografija iz arhive Zavoda. Vrlo slikovito i više od riječi u kontinuitetu su se nizale slike o radu Zavoda, djelatnicima Zavoda i brojnim aktivnostima koje Zavod potiče te provodi samostalno ili u suradnji s drugima.

U drugom dijelu svečanosti prezentiran je 23. broj Hrvatskog časopisa za javno zdravstvo. Urednice broja Sandra Mihel, dr.med., Diana Uvodić-Đurić, dr.med., mr.sc. Tamara Poljičanin, dr.med. predstavile su časopis i njegov sadržaj s obzirom da je Zavod bio domaćin teme broja „Zdravlje u zajednici“. Prof.dr.sc. Slobodan Lang, idejni začetnik HČJZ upoznao je prisutne sa značajem i pozicijom tog časopisa u medicinskoj, ali i široj društvenoj zajednici.

Po završetku službenog dijela svečanosti gosti su nastavili druženje uz domjenak u prizemlju zgrade Scheir.

Neki od gostiju, posebno oni pristigli iz drugih županije posjetili su naš novoadaptirani Zavod te s domaćinima prošetali prostorima i prodiskutirali o zajedničkim temama.

Fotografije uz članak:
Datoteke uz članak:
Govor ravnateljice
46.22 kB