Promocija 23. broja Hrvatskog časopisa za javno zdravstvo s temom Zdravlje u Međimurskoj županiji

U sklopu obilježavanja petnaeste godišnjice djelovanja Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije 15.09.2010. održana je i promocija 23. broja  Hrvatskog časopisa za javno zdravstvo.

Glavne teme ovog broja bile su  «Zdravlje u Međimurskoj županiji» čiji je urednik Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije  i „Šećerna bolest“.

Kroz temu  o zdravlju u Međimurskoj županiji željeli smo prikazati povezanost naše javnozdravstvene ustanove s ostalim zdravstvenim, ali i nezdravstvenim ustanovama, institucijama i udrugama koje djeluju na području naše županije, a s kojima surađujemo na provedbi brojnih programa i projekata kojima je cilj podizanje opće svijesti o očuvanju zdravlja i promicanja zdravih stilova života.

Kako pojam zdravlja ne bismo vezali isključivo uz odsustvo bolesti  kroz  četrdesetak tekstova od preko 30 autora u ovom smo broju HČJZ predstavili  važnost i sveobuhvatnost javnozdravstvenih intervencija u kompaktnoj sredini kakva je naša županija.

Nakon pregleda najvažnijih zdravstvenih pokazatelja, epidemiološke i mikrobiološke tematike prikazujemo vam isječak iz skrbi o populaciji djece i mladih. Nastavljamo s lepezom rada udruga s kojima Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije ostvaruje vrijednu suradnju kroz prikaz njihovog rada i projekata koji se provode poticani programom «Zdrave županije», a prikaz završavamo crticama iz povijesti zdravstva u Međimurju.

Na samoj promociji časopis  je predstavljen izlaganjima:

1. „Značenje i uloga HČJZ „ – glavni urednik: prof.dr.sc. Slobodan Lang, dr.med.

2. „23. Broj HČJZ“-urednica broja : Sandra Mihel, dr.med.

3. „Zdravlje u Međimurskoj županiji“-urednica teme Diana Uvodić-Đurić, dr.med.

4. „Šećerna bolest“-urednica teme: mr.sc. Tamara Poljičanin, dr.med.

Kako bismo još trajnije zabilježili isječak vremena u kojem živimo i djelujemo, časopis smo osim u elektroničkoj verziji objavili i u tiskanom obliku u čemu su nam pomogli brojni sponzori kojima i ovim putem još jednom zahvaljujemo: Međimurska županija, Grad Čakovec, Grad Prelog, Grad Mursko Središće, Čakovečki mlinovi d.d., Promming d.o.o., Murs-ekom d.o.o., Bioinstitut d.o.o., Medoka d.o.o., Biomax d.o.o., Astrea-Sport d.o.o., A i B d.o.o., Međimurska banka, Čakom d.o.o., Hospitalija trgovina d.o.o., Ecolab, TEAM, Vajda d.o.o.

Predstavljanje javnozdravstvenih intervencija u našoj županiji kojima je koordinator Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije smatramo izuzetno važnim i korisnim načinom promocije sredine u kojoj živimo i radimo pa se nadam da smo i široj javnosti uspjeli dočarati barem dio upornosti i entuzijazma kojim uz skromna financijska sredstva sve ovo ostvarujemo.

Preko linka http://issuu.com/printlab/docs/hcjz_6_23  prolistajte tiskanu verziju časopisa i saznajte više o zdravlju u Međimurskoj županiji.

Pripremila: Diana Uvodić-Đurić, dr.med.