PROCVJETAJMO – radionica povodom Međunarodnog dana žena

Radionice u sklopu projekta „Procvjetajmo“, kojeg zajednički provode Knjižnica Nikola Zrinski Čakovec i Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, Djelatnost za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, nastavljene su u duhu obilježavanja Međunarodnog dana žena, 8. marta.

Radionica, pod nazivom „Djevojčica – djevojka – žena“, je održana uoči Dana žena, 07. ožujka, u prostorijama Knjižnice, a na radionici su aktivno sudjelovale učenice 5-ih razreda I Osnovne škole Čakovec.

Bila je to prilika za razmišljanja o razvoju djevojčica u djevojke, te u žene; o ulogama koje djevojčice i djevojke nose. Radionica se bazirala na temama koje su iznesene u priči „Prekrasna djevojčica“ autorice dr. Christiane Northrup. Tijekom diskusije iznesene su ideje o mogućnostima djevojčica za proaktivno prosocijalno ponašanje među vršnjacima. Djevojčice su potaknute na promišljanja o važnosti i očuvanju zdravlja svog tijela, kao nečeg dragocjenog što imamo, te se kroz razgovor zaključilo kako je stav prema vlastitom tijelu važan za očuvanje i mentalnog i tjelesnog zdravlja. Ujedno je cilj radionice bio potaknuti djevojčice da cijene sebe.

tekst priredila: Berta Bacinger Klobučarić, psiholog

Fotografije uz članak: