Pozivamo Vas na obilježavanje Nacionalnog dana hodanja – Prelog, Trg Slobode 1, 2.10.2021. godine u 10h

Vodeća međunarodna organizacija za sport i rekreaciju (Sport za sve) – TAFISA (engl. The Association For International Sport for All) 1991. godine pokrenula je obilježavanje Svjetskoga dana hodanja. Od tada se Svjetski dan hodanja diljem svijeta obilježava prvi vikend u mjesecu listopadu, a na inicijativu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u Republici Hrvatskoj se tada obilježava i Nacionalni dan hodanja.

Stoga Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji s mrežom županijskih zavoda za javno zdravstvo, suradnika na razini lokalne zajednice i brojnih volontera 2. listopada 2021. godine planira provedbu javnozdravstvene akcije „Hodanjem do zdravlja“ u svim županijama Republike Hrvatske. Akcija „Hodanjem do zdravlja“ održati će se u svim županijama u sklopu Nacionalnog projekta „Živjeti zdravo“, koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.

Organizatori akcije „Hodanjem do zdravlja“, koja će se za područje Međimurske županije održati u subotu 2. listopada 2021. godine u Prelogu s početkom u 10h (okupljanje je predviđeno u 9,45h na Trgu Slobode 1) su Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Grad Prelog, a u akciju će se uključiti Udruga umirovljenika Prelog te Društvo naša djeca Prelog kao i druge zainteresirane ustanove, udruge i pojedinci.

Cilj je akcije organiziranim aktivnostima promicanja zdravlja informirati i senzibilizirati građane Republike Hrvatske svih dobnih skupina o pozitivnim učincima redovite tjelesne aktivnosti na zdravlje kako bi se preveniralo i kontroliralo bolesti i stanja koji su posljedica „sjedilačkog“ načina života. Provedba aktivnosti je predviđena da se potakne sve građane, prije svega one koji posljednjih godina nisu našli vremena za tjelesnu aktivnost, da se u slobodno vrijeme, na otvorenom, unutar sigurnog okruženja uključe u organiziranu i stručno vođenu aktivnost hodanja i na taj način učine velik korak prema unapređenju vlastitog zdravlja na pristupačan i zabavan način.

Aktivnost će se održati u skladu s važećim preporukama Stožera civilne zaštite.

Veselimo se Vašem dolasku!