POKRENI SE #MOVEWeek #FlashMOVE

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, Županijska liga protiv raka Čakovec, i Udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ Mala Subotica i ove su godine u sklopu Tjedna promicanja tjelesne aktivnosti (MOVE Week), drugi put za redom, organizirali rekreativno natjecanje i druženje članova klubova liječenih od raka koji djeluju u sklopu Županijske lige protiv raka Čakovec.

 

Naime, sve više studija potvrđuje zaštitnu ulogu tjelesne aktivnosti u nastanku različitih sijela raka –raka dojke, tijela maternice, debelog crijeva i raka prostate. S druge pak strane, kod osoba oboljelih od različitih sijela raka, redovita tjelesna aktivnost pomaže u resocijalizaciji i rehabilitaciji te uspješnom povratku u normalan život.

Na ovogodišnjem druženju sudjelovali su članovi Kluba žena oboljelih od raka dojke „NOVA NADA“, Kluba laringektomiranih (osobe oboljele od raka grkljana), ILCO društva Čakovec (oboljeli od raka debelog crijeva), članovi Kluba oboljelih od raka prostate te Kluba žena oboljelih od ginekoloških karcinoma (Klub „VITA“).

Rekreativno natjecanje i druženje pod nazivom POKRENI SE organizirano je u petak, 25.09.2015. godine, povodom obilježavanja Tjedna promicanja tjelesne aktivnosti – MOVE WEEK, najvećeg projekta promocije zdravog stila života u Europi. Samo natjecanje trebalo je biti održano na odbojkaškom igralištu USR Sport za sve u Maloj Subotici, ali je zbog kiše, hladnoće i lošeg vremena preseljeno u školsku sportsku dvoranu OŠ Tomaša Goričanca.

U 5 rekreativnih disciplina sudjelovalo je više od trideset natjecatelja, svi u naranđastim majicama s logom MOVE WEEK,  a postignuti su sljedeći rezultati: – PIKADO – 1. Antun Zadravec, 2. Božena Kapitarić, 3. Martin Tot; – GAĐANJE ČUNJEVA – 1. Jasenka Štefić, 2. Marija Prekupec, 3. Franjo Blažić; – NABACIVANJE KOLUTA – 1. Drago Hegeduš, 2. Antun Zadravec, 3. Mirjana Lesjak; – GUMI KOŠARKA – 1. Marija Prekupec, 2. Drago Hegeduš, 3. Rudolf Taradi; POGODI GOL – 1. Marija Šekrst, 2. Ivanka Novak, 3. Vinko Košak.

Najuspješniji u svim disciplinama nagrađeni su diplomama organizatora, dok je USR Sport za sve medaljama nagradila tri prvoplasirana natjecatelja u ukupnom poretku. Zlatnu medalju dobio je Antun Zadravec, srebrnu Drago Hegeduš, dok je Marija Prekupec osvojila brončanu medalju. Sudile su članice USR Sport za sve Mala Subotica Ljubica Kocijan, Marija Krčmar,  Rozika Mihalic, Slavica Perenc i Darinka Smrtić, te Valentin Šipuš – glavni sudac i voditelj natjecanja. Nakon podjele diploma i medalja, druženje je nastavljeno uz sokove, svježe voće i fine kolače koje su ispekle članice USR Sport za sve Mala Subotica i članice Lige. Svi su sudionici izrazili veliko zadovoljstvo ovom akcijom te su napomenuli da bismo takve aktivnosti trebali organizirati i češće. Bilo je to prekrasno druženje uz puno aktivnosti ali i  smijeha, veselja i zadovoljstva.

Ovom prilikom organizatori i sudionici zahvaljuju Đurđi Horvat, ravnateljici škole, kao i svim djelatnicima škole koji su oslobodili dvoranu i prilagodili svoje aktivnosti i obaveze  kako bi se natjecanje moglo normalno održati.

 

Tekst i foto: organizatori

Fotografije uz članak: