Europski tjedan sporta 23.-30. rujna 2023. – Vježbajmo na radnom mjestu!

Europski tjedan sporta 23.-30. rujna 2023. – Vježbajmo na radnom mjestu!
Mnogo naših zaposlenika veliki dio radnog vremena provodi u sjedećem položaju, što opterećuje mišiće vrata, ramena i ruku, a opterećeni su i leđni mišići te mišići nogu. Stoga je svakodnevno provođenje vježbi rasterećenja izuzetno važno!
Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije je nabavio različitu sportsku opremu za vježbanje – Tatami podloge za vježbanje na podu, male i velike pilates lopte, trake za vježbanje i dr. te smo u povodu ovogodišnjeg Europskog tjedna sporta uredili dvoranu za vježbanje (naša predavaona zdr. odgoja).
Kako bismo naučili ispravno provoditi vježbe, u goste smo pozvali dr. Slavena Krtalića, mag.cin. iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, voditelja Odsjeka za promicanje tjelesne aktivnosti u Službi za promicanje zdravlja te voditelja elementa Zdravlje i tjelesna aktivnost Nacionalnog projekta Živjeti zdravo, s kojim smo danas zajedno vježbali.
Bilo nam je izuzetno zabavno i korisno, naučili smo brojne vježbe koje smo uspješno savladali te ćemo ih provoditi tokom čitavog tjedna, a zasigurno i nakon završetka ovogodišnjeg Europskog tjedna sporta.
Pozivamo i Vas da vježbate na poslu tijekom Europskog tjedna sporta ali i svaki radni dan, budući ćete tada biti manje umorni, lakše ćete se koncentrirati i osjećat ćete se puno bolje!
#EuropskiTjedanSporta #BeACTIVE #Živjetizdravo