EUROPSKI DAN DEBLJINE 2013. (18.05.2013. godine)

U Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije 22.05.2013.godine (srijeda) obilježen Europski dan protiv debljine

u povodu ovogodišnjeg obilježavanja Europskog dana protiv debljine (obilježava se 3. subote u mjesecu svibnju od 2010. godine), Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije u sklopu Savjetovališta za prevenciju prekomjerne tjelesne težine i debljine, započinje s radom Edukativno-suportivnih grupa za poticanje zdravog stila života usmjerenog prvenstveno prema kontroli tjelesne težine, ali i zdravlja općenito.

Suportivne grupe će se održavati jednom mjesečno, svake treće srijede u mjesecu od 10-11h u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije.

U rad suportivnih grupa bit će uključen liječnik specijalista epidemiologije, dipl. i viša med.sestra te profesorica psihologije, a povremeno će se uključivati liječnici drugih specijalnosti, mg. nutricionizma, kineziolozi i voditelji različitih sportskih aktivnosti.

Rad edukativno-suportivnih grupa će biti organiziran na način da se svaki put ukratko obradi jedna tema iz područja pravilne prehrane ili zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti te rizičnih čimbenika za kronične nezarazne bolesti, a potom će uslijediti kratka rasprava na spomenutu temu. Drugi dio rada u suportivnim grupama bit će rezerviran za iznošenje vlastitih iskustava sudionika suportivnih grupa te pružanje uzajamne pomoći uz stručno vođenje.

Prvi sastanak edukativno-suportivne grupe je bio održan 22.05.2013. godine (srijeda) od 09-10h u Predavaoni zdravstvenog odgoja Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije (Čakovec, Ivana Gorana Kovačića 1E, zgrada 4). Na grupu se odazvalo 14 korisnika, čime smo izuzetno zadovoljni.

Na 1. susretu suportivnih grupa, sudionike je pozdravila ravnateljica Zavoda, dr.med. Marina Payerl-Pal, te je svima zaželjela puno uspjeha. U nastavku je dr.med. Renata Kutnjak Kiš održala izlaganje na temu “Debljina – bolest modernog doba”, a prof.psihologije Berta Bacinger Klobučarić na temu “Važnost uzajamne pomoći u usvajanju zdravog stila života”. Nakon toga su korisnici Savjetovališta iznosili svoja iskustva u borbi s viškom kilograma.

Pozivamo sve zainteresirane osobe da se uključe u rad edukativno-suportivnih grupa te im unaprijed zahvaljujemo na hrabrosti i spremnosti da svojim iskustvom ohrabre druge u nastojanjima da zdravi stil života postane svima poželjan i zabavan.

Savjetovalište za prekomjernu tjelesnu težinu i debljinu, u kojem se koristi individualni tretman i nadalje radi svaki četvrtak od 08,oo-12,oo sati, a mg. nutricionizma radi ponedjeljkom (2x mjesečno). Pozivamo zainteresirane osobe da se naruče telefonom (386-837 ili 386-838), uputnica nije potrebna!

S poštovanjem,

Srdačan pozdrav,

Rukovoditeljica Djelatnosti za javno zdravstvo
i voditeljica Savjetovališta
Renata Kutnjak Kiš, dr.med.

Ravnateljica Zavoda
Marina Payerl-Pal, dr.med.

Fotografije uz članak: