„Dani preventive 2013. godine“

Pozivamo Vas na javnozdravstvenu akciju „Informirajte se, donesite odluku i živite zdravo!“

U Republici Hrvatskoj se tijekom mjeseca travnja ove godine obilježavaju „Dani preventive“ kao povezani program stručnih skupova uz paralelne programe javnozdravstvenih akcija usmjerenih prevenciji različitih kroničnih bolesti i stanja. Pokrovitelji Dana preventive su Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, a organizatori su Hrvatsko društvo za javno zdravstvo HLZ, Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Škola narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu zajedno s partnerskim ustanovama i organizacijama za pojedine dijelove programa i radionice.

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije se priključuje „Danima preventive 2013. godine“ u sklopu kojih

24.04.2013. godine u Čakovcu na Trgu Republike od 09-12h organizira

javnozdravstvenu akciju pod nazivom „Informirajte se, donesite odluku i živite zdravo!“

Tijekom ove akcije, Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije će predstaviti brojne preventivne programe i aktivnosti koje provodi, a s ciljem informiranja stanovništva o njima te poticanjem na korištenje tih programa te tako i na unapređenje zdravlja te prevenciju različitih bolesti. Osim toga, sve zainteresirane osobe će moći izmjeriti krvni tlak, provjeriti pokazatelje uhranjenosti te dobiti brojne stručne savjete, odnosno upute i preporuke za zdravlje te rano otkrivanje brojnih bolesti i stanja uz podjelu različitih edukativnih materijala. U provedbu akcije će se uključiti učenici zdravstvenog usmjerenja (med.sestra/tehničar) Srednje škole Čakovec.

U suradnji s Međimurskim Savezom sportske rekreacije „Sport za sve“ i Udrugom „Sport za sve“ iz Male Subotice, u sklopu akcije će se promovirati aerobik i nordijsko hodanje te drugi oblici zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti.

Zahvaljujući suradnji s Turističkim uredom Grada Čakovca, od 15.04.-24.04.2013. godine, na info zaslonu (led display) Turističkog ureda Grada Čakovca će se producirati film „Oni su promijenili svoj stil života. Pokušajte i Vi!“ kojeg je izradio i promovirao Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije u povodu Europskog dana debljine 2012. godine, te igrokaz „Laboratorijski miš“ Dramske skupine Osnovne škole Selnica, koji na vrlo interesantan način govori o štetnim učincima pušenja. Uključite se i Vi u akciju te budite aktivni sudionik Dana preventive kako bismo zajedno gradili sretnije i zdravije društvo!

Ravnateljica:
Marina Payerl-Pal, dr.med.

Fotografije uz članak: