U subotu, 13.06.2015. godine, u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, šest je osoba položilo ispit za voditelja nordijskoga hodanja.

Voditelji nordijskoga hodanja uspješno su savladali teoretski i praktični dio izobrazbe, a dobivanjem diplome imaju pravo izvoditi prezentacije i voditi skupine po pravilima Međunarodne federacije nordijskoga hodanja (INWA) čije je sjedište u Finskoj.

Naziv voditelja nordijskog hodanja stekle su: Nina Knežević, dr.med., spec.opće medicine iz POOM, Daniela Škrobar iz Međimurskog Saveza sportske rekreacije “Sport za sve”, Tanja Krnjak, prvostupnica sestrinstva iz Općine Dekanovec, Jadranka Pravica Zastavnik iz Varaždina te Renata Kutnjak Kiš, dr.med., spec.epidemiolog i Marija Prekupec, diplomirana medicinska sestra iz Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije.

Davorin Antonić, prof. kinezilogije, INWA nacionalni trener i Krešimir Ritz, viši sportski trener, INWA instruktor iz Hrvatskog Saveza nordijskog hodanja, zahvalili su Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije na inicijativi i suorganizaciji tečaja te su izrazili svoje zadovoljstvo što su Međimurska županija i Varaždin postali bogatiji za 6 novih voditelja, što će sasvim sigurno doprinijeti daljnjoj promociji nordijskog hodanja u ovom dijelu Hrvatske.

Osim toga, istaknuli su kako Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije postaje suradni centar Hrvatskog Saveza nordijskog hodanja za promociju nordijskog hodanja u Sjevernom dijelu Hrvatske.

 

Voditeljica Djelatnosti za javno zdravstvo

Renata Kutnjak Kiš, dr.med., spec. epidemiolog

Fotografije uz članak: