Pozivamo Vas da se pokrenete!

Uključite se u aktivnosti Move Weeka 2014. godine (od 29.09.-05.10.2014. godine)

1. listopad (srijeda) 2014. godine – POKRENI SE!

U 9,30h na odbojkaškom igralištu u Maloj Subotici, Udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ Mala Subotica, Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Županijska liga protiv raka Čakovec organiziraju rekreativne igre za članove klubova oboljelih od raka te druge zainteresirane osobe oboljele od malignih bolesti.

Sve više studija potvrđuje zaštitnu ulogu tjelesne aktivnosti u nastanku različitih sijela raka –raka dojke, tijela maternice, debelog crijeva i raka prostate. S druge pak strane, kod osoba oboljelih od različitih sijela raka, redovita tjelesna aktivnost pomaže u resocijalizaciji i rehabilitaciji te uspješnom povratku u normalan život.

Stoga pozivamo na rekreativne igre osobe koje su bile liječene ili se liječe od malignih bolesti kako bi uživali u neformalnom druženju i sportskim igrama te kako bi bolje upoznali članove klubova oboljelih od raka te način djelovanja tih klubova. U sklopu Županijske lige protiv raka Čakovec djeluju: Klub žena oboljelih od raka dojke „NOVA NADA“, Kluba laringektomiranih (osobe oboljele od raka grkljana, ILCO društva Čakovec (oboljeli od raka debelog crijeva), Klub oboljelih od raka prostate te Klub žena oboljelih od ginekoloških karcinoma.

Pozivamo i Vas da se pokrenete te se uključite u rad klubova kao i u ovaj događaj!

Fotografije uz članak:

Organizatori