Poziv na obilježavanje Dana plave vrpce koji će se održati 25.05.2019. godine u vremenu od 10-12 sati na Trgu Republike

Rak debelog crijeva je u Hrvatskoj drugi najčešći oblik raka u osoba oba spola, u žena iza raka dojke, a u muškaraca iza raka bronha i pluća. Prema podacima Registra za rak Republike Hrvatske u našoj je zemlji 2016. godine bilo registrirano 3.575 novooboljelih osoba (među kojima i 100 osoba iz Međimurske županije) dok je 2017. godine od ovog sijela raka u Hrvatskoj umrlo 2.037 osoba (61 osoba bila je iz Međimurja).

Upravo zbog navedenih podatka, članovi Županijske lige protiv raka Čakovec i ILCO društva, u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije i drugim zdravstvenim ustanovama, dana 25.05.2019. će na Trgu Republike od 10-12 h obilježiti Dan plave vrpce. Tom će prigodom građanima dijeliti cvjetove irisa i plave vrpce, a građani će moći dati simbolične donacije. Građani će biti upoznati s opasnostima i mogućnošću prevencije raka i ostalih bolesti debelog crijeva, te dobiti letke i druge promotivne materijale o Nacionalnom programu ranog otkrivanja raka debelog crijeva.

U sklopu ove akcije, građani će na štandu moći kupiti i ulaznice za humanitarnu akciju ”Zajedno protiv raka pjesmom, plesom i modnom revijom 2019.”, a koja će se održati u četvrtak, 06.06.2019. u 19h u Centru za kulturu Čakovec. Ulaznice će se prodavati po cijeni od 30 kn, a novac prikupljen akcijom će se koristiti za rehabilitaciju članova klubova koji djeluju unutar Lige (vježbanje na bazenima pod stručnim vodstvom).

Pozivamo Vas da se aktivno uključite u ovu akciju i svojim sudjelovanjem doprinesete njenom što boljem uspjehu!

Zahvaljujemo na Vašem doprinosu borbi protiv raka u Međimurskoj županiji!

 

S poštovanjem,

 Predsjednik Županijske lige                       Predsjednica ILCO društva

prim. Hussein Saghir, dr.med.                                      Božena Dubroja

 

Kontakt: Irena Šestak, dipl. psiholog,

tajnica Županijske lige protiv raka Čakovec

mob.: 099 698 3146 e-mail: sirena0805@gmail.com

Fotografije uz članak: