MOVE WEEK CROATIA 2013. godine

Dječji vrtić Fijolica se ove godine, po prvi put, službeno, uključio u obilježavanje Tjedna kretanja, pod motom „ZAJEDNO U KRETANJU“.

Cijeli tjedan nam je protekao u sportskim aktivnostima, pojačanim svakodnevnim tjelesnim vježbanje, šetnjom okolicom. Pojačanim svakodnevnim jutarnjim vježbanjem nastojali smo poticati rast i razvoj djece predškolske dobi. Uz dosta intenzivan rast i razvoj, koji prate dijete predškolske dobi, obilježja su tog razdoblja značajne promjene i u razvoju gibanja. Ta su gibanja, zapravo, osnovni oblici dječjeg kretanja, npr. hodanje, trčanje, bacanje, gađanje, penjanje, puzanje, kotrljanje i dr. i sve te aktivnosti su se pojačano provodile u Tjednu kretanja, u prostorijama vrtića, dvorištu vrtića i u široj okolini. Sve se te aktivnosti provode kroz igru, kao najizrazitiji oblik dječje aktivnosti. Igra zapravo proistječe iz simbioze fiziološke potrebe djeteta za tjelesnom aktivnošću i postizanjem povoljnog emotivnog stanja kao pozitivne potrebe zadovoljavanja njegove biološke potrebe za kretanjem.

Centralna aktivnost bila u četvrtak, 10.10.2013.g. gdje smo napravili sportske aktivnosti – takmičarske igre, djece (100) i roditelja (150). U zajedničkom druženju djece i roditelja osvještavali smo važnost kretanja od najranije dobi te potaknuli roditelje na neke aktivnosti kretanja koje i oni doma mogu, zajedno s djecom, provoditi.

 

Djeca, roditelji i odgojitelji Dječjeg vrtića Fijolica Prelog

Brankica Mezga, ravnateljica

Fotografije uz članak: