Konferencija za medije-Move Week 2014.

U Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije je 26.09.2014. godine u povodu najave aktivnosti u sklopu Move Weeka 2014. godine održana konferencija za medije. Na konferenciji su sudjelovali Marina Payerl-Pal, dr.med., ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, Nenad Borković, glavni Move Week koordinator u Hrvatskoj  i Renata Kutnjak Kiš, dr.med., rukovoditeljica Djelatnosti za javno zdravstvo, koordinatorica aktivnosti u Međimurskoj županiji.

Move Week, čiji je moto „100 milijuna više Europljana aktivnih u sportu i tjelesnoj aktivnosti do 2020. godine“, je dio velike kampanje pod nazivom NowWeMove – „Krećimo se sada“. NowWeMove kampanju je 2012. godine pokrenula ISCA – Međunarodno udruženje Sport i kultura (International Sport and Culture Association, Kopenhagen) s ciljem promicanja pozitivnih učinaka sporta i tjelesne aktivnosti na zdravlje ljudi te uspostavljanja mostova suradnje među europskim državama.

Dr. Payerl –Pal je na konferenciji istaknula važnost sporta i zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti na zdravlje svih populacijskih skupina kao i dobrobit čitave društvene zajednice.  Nenad Borković je govorio o broju uključenih europskih država u obilježavanje Move Week-a – 33 države i više od 2700 događaja, a istaknuo je i kako su u Hrvatskoj registrirana  54 Move agenta koji su isplanirali 67 događaja.

Posebno je naglasio uspjeh vezan uz flash mob – zajednički ples s ciljem najave Move Weeka, koji je bio posebno masivan u našem Međimurju I koji je okupio gotovo 250 plesača.

 

Dr. Kutnjak Kiš je istaknula veliki broj partnera koji se ove godine uključio u obilježavanje Move Weeka u Međimurju, a najavila je I glavne događaje koji će biti organizirani u Međimurju, a posebno događaj “Vratimo sport i igru na ulice I u parkove” koji će se održati u Čakovcu na Trgu Republike u subotu, 04.10.2014. od 9,30-12h.

 

U obilježavanje Move Weeka 2014. godine u Međimurju,  uz Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, koji je i koordinator aktivnosti, ukjučeni su i brojni drugi partneri:

Društvo naša djeca Čakovec, Dječji vrtići i osnovne škole s područja grada Čakovca, Dječje gradsko vijeće grada Čakovca, Društvo naša Djeca Prelog i Draškovec, OŠ Draškovec, Studenti grada Preloga, Seljačka sloga Prelog, Studio Vivona Čakovec, Udruga za pomoć osobama s intelektualnim poteškoćama Međimurske županije, Udruga Laganini Prelog, Dom za starije i nemoćne osobe Novinščak, Dječji vrtić Belica i PO Gardinovec, OŠ Belica-PŠ Gardinovec, Županijska liga protiv raka Čakovec sa svojim klubovima, Udruga građana „Gardruža“ Gardinovec, Udruga za promicanje kvalitete života Turen iz Podturna, Atletski klub „Međimurje“ Čakovec, Međimurski savez sportske rekreacije sport za sve, Dječji vrtić „Potočnica“ Mala Subotica, Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica, Udruga Sportske rekreacije „Sport za sve“  Mala Subotica, Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec, Dječji vrtić „Vrapčić“ Šenkovec, Dječji vrtić „Fijolica“ Prelog, Grad Mursko Središće, Turistička zajednica Grada Mursko Središće, OŠ Mursko Središće, USR „Sport za sve“ Mursko Središće, Dječji vrtić „Dječja mašta“ Čakovec, Srednja škola Čakovec, Dom za starije i nemoćne osobe Čakovec, Grad Prelog, TZ Grada Preloga, STK MSTC Čakovec, STK Šenkovec, STK Putjane, STK Mihovljan,Škola zdravog života Pribislavec uz brojne druge ustanove i udruge te Općinu Pribislavec, Mažoretkinje Općine Donji Kraljevec, Mažoretkinje grada Čakovca, Udruga umijeće življenja Hrvatska, a vjerujemo da će se uključiti i drugi partneri.

Na kraju su pozvali građane da se u što većem broju uključe u brojne aktivnosti koje su zajedno organizirali u tjednu kretanja!

 

Ravnateljica Zavoda

Marina Payerl-Pal, dr.med.

 

Rukovoditeljica Djelatnosti za javno zdravstvo

Renata Kutnjak Kiš, dr.med.

Fotografije uz članak: