Europski dan debljine 2012

Obilježavanje Europskog dana debljine u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, 21.05.2012.godine (ponedjeljak)

09,00-12,00 sati,
– Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, Čakovec, I. G. Kovačića 1E (zgrada IV, 1.kat, hol ispred Djelatnosti za javno zdravstvo)

 1. određivanje kolesterola, triglicerida i šećera u kapilarnoj krvi
 2. mjerenje krvnog tlaka
 3. analiza sastava tjelesne mase pomoću aparata te određivanje parametara uhranjenosti
 4. savjetovanje liječnika spec. školske medicine i epidemiologije te profesorice psihologije o rizičnim čimbenicima za kronične nezarazne bolesti kao i o važnosti zdravog načina života
 5. savjetovanje magistre nutricionizma o pravilnim prehrambenim navikama

12,oo sati,
– Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, Čakovec, I.G.Kovačića 1E (prizemno, predavaona zdravstvenog odgoja)
Sa željom da što veći broj ljudi potaknemo na usvajanje zdravog stila života, pokrenuli smo dvije aktivnosti koje ćemo Vam ovom prigodom prezentirati:

 1. predstavljanje kratkog video filma pod nazivom:
  ”Oni su promijenili svoj stil života. Pokušajte i Vi!”,u kojem predstavljamo 10 osoba iz naše sredine koje već iznose svoja pozitivna iskustva i „uspješne priče“ u promjeni prehrambenih navika i navika kretanja ili pak je zdravi stil života oduvijek bio njihov izbor. Video film će biti dostupan na web stranici našeg Zavoda.

  Obzirom da smo svjesni kako ima još puno „uspješnih priča“ i želimo ta vrijedna iskustva također učiniti dostupnima što većem broju našeg stavništva, nastavljamo razmjenu iskustava kroz projekt

 2. Ispričajte nam svoju “Uspješnu priču”Napišite svoju „priču“ i pošaljite je na našu web stranicu – www.zzjz-ck.hr za rubriku “Savjetovalište za prevenciju prekomjerne tjelesne težine i debljine – uspješne priče”, a mi ćemo je potom objaviti.

Lidija Pokrivač, 39 godina poslala nam je svoju

USPJEŠNU PRIČU !

Sigurno ste svjesni važnosti promoviranja zdravog životnog stila te prevencije i liječenja debljine, pa smo uvjereni da ćete podržati naše akcije i da ćete nam se pridružiti!