ZZJZ MŽ radionicom Procvjetajmo obilježio Svjetski dan hrane, 16. listopada

Svjetski dan hrane se svake godine obilježava 16. listopada, na dan kad je 1945. godine u sklopu Ujedinjenih naroda osnovana Organizacija za prehranu i poljoprivredu. Jedan od najvećih izazova s kojima se svijet susreće je vezan uz osiguranje dovoljne količine hrane za sve, ali i briga o promoviranju zdrave prehrane. Osiguravanjem zdrave prehrane pridonosimo osobnom zdravlju, a time i zdravijem društvu. Pitanje hrane je kompleksno i zahtijeva pristup u svim područjima – proizvodnja, gospodarstvo, stabilno korištenje dostupne bioraznolikosti, zdravstveni sektor.

Radionica na temu hrane održana je u prostorijama igraonice u Knjižnici “Nikola Zrinski” Čakovec dana 24.10.2022. g. Sudjelovali su učenici 4.b razreda III Osnovne škole Čakovec s učiteljicom Petrom Kovač. Tijekom radionice istaknuti su važni aspekti prehrane – korištenje namirnica u prirodnom obliku, načela zdrave prehrane, sastavljanje obroka, itd. Radionica je bila i prilika da se djeca detaljnije upoznaju s knjižnim materijalom s tematikom prehrane, a na samoj radionici pročitan je odlomak knjige Silvije Šesto “Bum Tomica” – “Punjene čokoladom”.

Radionice u sklopu Procvjetajmo dalje će se nastaviti odvijati jednom mjesečno s temama promicanja zdravih životnih stilova i prosocijalnog ponašanja.

Radionicu su vodile djelatnica Knjižnice Blaženka Bašek Hunjadi i psihologinja Zavoda za javno zdravstvo MŽ Berta Bacinger Klobučarić.