Uspješno obilježen prvi Europski dan bez dizala u sklopu kampanje Krećimo se sada (NowWeMOVE)

Dan bez dizala je pan-Europska inicijativa i dio kampanje „Krećimo se sada“ (NowWeMove) koju je pokrenula Međunarodna organizacija za sport i kulturu (International Sports and Culture Association -ISCA) uz podršku Europskog tjedna sporta.

Europski dan bez dizala se po prvi puta diljem Europe obilježio 05. lipnja 2015. godine i to u Albaniji, Belgiji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Velikoj Britaniji,  Francuskoj, Grčkoj, Mađarskoj, Latvij, Litvi, Malti, Nizozemskoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Škotskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Španjolskoj i Turskoj.

Učenici Srednje škole Čakovec ( smjer medicinska sestra/tehničar)  sa svojim nastavnicama te uz djelatnike Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije su, u zgradama Županijske bolnice Čakovec i Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, uz dizala i stepenice,  polijepili  plakate, naljepnice i motivirajuće poruke, a u vremenu od 9-12 sati su prolaznicima podijelili brojne promotivne i edukativne materijale.  Europskom danu bez dizala se priključila i Međimurska županija. Zahvaljujemo svima na suradnji!

Fotografije uz članak: