U Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije 15. i 16. svibnja održan tečaj za voditelje nordijskog hodanja

U organizaciji Hrvatskog saveza nordijskog hodanja i Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, INWA Nacionalni trener Hrvatske,  profesor kineziologije Davorin Antonić  i Krešimir Ritz, viši sportski trener, INWA instruktor održali su u Čakovcu 15. i 16. svibnja 2015. godine tečaj za voditelje nordijskog hodanja na kojem je sudjelovalo 6 polaznika.

Tijekom dva dana, polaznici tečaja su se upoznali s povješću nordijskog hodanja, organizacijom Međunarodne federacije nordijskog hodanja – INWA (čije je sjedište u Finskoj) i Hrvatskog saveza nordijskog hodanja, s osnovnom i naprednom tehnikom nordijskog hodanja (teoretkim i praktičnim dijelom uz metodičko-didaktičke elemente učenja tehnike nordijskog hodanja) te medicinskim istraživanjima i znanstvenim člancima o nordijskom hodanju. Posebna pažnja bila je posvećena svladavanju tehnike nordijskog hodanja na sve tri razine – zdravstvenoj, kondicijskoj i sportskoj.

Nakon mjesec dana (tijekom kojih polaznici tečaja trebaju usavršiti tehniku hodanja ) uslijedit će još nekoliko sati teoretske nastave, a potom i polaganje ispita (teoretski i praktični dio).

 

tekst pripremila:

Renata Kutnjak Kiš, dr.med., spec. epidemiolog, voditeljica Djelatnosti za javno zdravstvo

 

Ravnateljica Zavoda:

prim. Marina Payerl-Pal, dr.med., spec.medicinske mikrobiologije s parazitologijom

Fotografije uz članak: