Tjedan kretanja – Europski tjedan sporta i tjelesne aktivnosti

Tjedan kretanja – Europski tjedan sporta i tjelesne aktivnosti

Na inicijativu Međunarodnog udruženja Sport i kultura (ISCA-International Sport and Culture Association), ove će se godine od 01.-07. listopada, po prvi puta obilježiti Tjedan kretanja, odnosno Europski tjedan sporta i tjelesne aktivnosti pod motom:

„100 milijuna više Europljana aktivnih u sportu i tjelesnoj aktivnosti do 2020. godine“

Europski tjedan sporta i tjelesne aktivnosti pokrenut je sa željom da potakne pojedince, sportske organizacije, klubove, gradove i općine, institucije i cijelu zajednicu da u tjednu kretanja organiziraju što više atraktivnih zajedničkih sportsko-rekreativnih aktivnosti koje će okupiti što veći broj ljudi u programima koji već postoje ili u novim aktivnostima, kako bismo do 2020. godine dostigli cilj naveden u motu Tjedna kretanja.

Međunarodno udruženje Sport i kultura (ISCA) se obratilo našoj ustanovi i pozvalo nas je da širimo informacije o obilježavanju Europskog tjedna kretanja kroz mrežu svojih suradnika i web stranicu, te da budemo koordinatori aktivnosti u našoj zajednici.

Obzirom da Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije već niz godina organizira i provodi različite aktivnosti, programe i projekte, s ciljem ohrabrivanja stanovništva na usvajanje zdravog stila života koji neminovno uključuje sport i zdravstveno usmjerenu tjelesnu aktivnost te širenja spoznaje o povezanosti tjelesne aktivnosti i zdravlja kao ukupne kvalitete života, sa zadovoljstvom smo prihvatili tu incijativu, a ovom prigodom pozivamo i Vas da se uključite.

Kliknite za pregled
Tjedan kretanja je otvoren za svakog – od malih ruralnih do velikih urbanih zajednica, od vrtića do Domova za starije i nemoćne, sportskih klubova, različitih tvrtki, škola i fakulteta te drugih nevladinih organizacija.

Opširnije…

 

Datoteke uz članak:
LETAK MOVE WEEK 2012 (Engleski jezik)
3.39 MB