redišnji državni ured za šport dodijelio je #BeCROacticve nagrade i zahvalnice svima koji od pokretanja projekta (2015.g) doprinose uspješnom obilježavanju Europskog tjedna sporta u Hrvatskoj

Središnji državni ured za šport dodijelio je #BeCROacticve nagrade i zahvalnice svima koji od pokretanja projekta (2015.g.) doprinose uspješnom obilježavanju Europskog tjedna sporta u Hrvatskoj, a zahvalnica je uručena i Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije.

Ovogodišnji Europski tjedan sporta, s više od 45.000 sudionika i 28 športskih događanja diljem Hrvatske,  bio je jedan od najuspješnijih u posljednjih pet godina. Glavni koordinator ovog događaja u Hrvatskoj je Središnji državni ured za šport, koji je u petak 6. prosinca 2019. godine, u povodu 5. obljetnice ove inicijative Europske komisije, organizirao u Zagrebu prigodnu proslavu, na koju su bile pozvane i predstavnice Zavoda za javno Međimurske županije prim. dr. Marina Payerl-Pal i dr. Renata Kutnjak Kiš.

Sudionike proslave, na samom je početku pozdravio Krešimir Šamija, zamjenik državnog tajnika za šport koji je rekao „Iznimno smo zadovoljni što ovaj projekt u Hrvatskoj raste iz godine u godinu i što se pokazatelji tjelesne aktivnosti naših građana počinju mijenjati. Svjesni smo da je to proces koji traje, koji zahtijeva vrijeme, ali isto tako svjesni smo i njegove velike važnosti jer ovdje je prvenstveno pitanje bavljenja tjelesnom aktivnosti u svrhu zdravlja. Zbog toga je taj problem prepoznat i u Nacionalnom programu športa 2019.-2026., a Europski tjedan sporta i poruka koju pronosi ta inicijativa jedan je od načina na koji možemo i želimo utjecati na to da Hrvatska bude što zdravija nacija“. Potom je Marija Crnković, voditeljica Službe za međunarodnu suradnju i EU fondove, predstavila aktivnosti Europskog tjedna sporta od 2015. godine, te je zahvalila svima koji doprinose uspjesima ove inicijative u Hrvatskoj. Istaknula je najznačajnije aktivnosti koje su bile organizirane prošle godine – veliko otvorenje na Europskom trgu u Zagrebu s više od 15.000 sudionika, razne manifestacije od Virovitice, Bjelovara, Zaboka, Kutine, Čakovca pa do Rijeke, Zadra i Splita, dani otvorenih vrata u sportskim i fitness centrima u svim dijelovima Hrvatske, školski dan na Cvjetnom trgu u Zagrebu te atraktivni završetak Tjedna na #BeActive Nightu – noćno vježbanje na Zadarskoj rivi uz Pozdrav Suncu i Morske orgulje.

U nastavku programa, Krešimir Šamija, zamjenik državnog tajnika za šport je dodijelio #BeCROactive nagrade u tri kategorije – Radno mjesto, Obrazovanje i Lokalni heroj. Titula Lokalnog heroja pripala je Mariju Mlinariću, koji već dugi niz godina trenira i mijenja živote tisuće Hrvata. U kategoriji Radno mjesto nagrada je pripala tvrtki Nestle Adriatic d.o.o. koja je ove godine organizirala vježbanje na radnom mjestu, dok je priznanje u kategoriji Obrazovna ustanova dobio vrtić „Dječji svijet“ iz Varaždina koji već 8 godina provodi program planinarenja s roditeljima i polaznicima njihovog vrtića.

Uz #BeCROactive nagrade, podijeljene su zahvalnice svima koji iz godine u godinu doprinose kako bi Europski tjedan sporta bio što uspješniji. Zahvalnica je dodijeljena i Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, koju je na svečanosti primila ravnateljica našeg zavoda prim. Marina Payerl-Pal, dr.med., spec.. Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije uključen je u organizaciju aktivnosti Europskog tjedna sporta od samoga početka, te u suradnji s brojnim partnerima organizira različite aktivnosti namijenjene osobama svih dobnih uzrasta, a posebno djeci i mladima. Ove je godine u Međimurskoj županiji u sklopu Europskog tjedna sporta (od 23.-30 rujna) bilo provedeno 20 događaja koje je organiziralo 15-tak naših partnera uz 3.500 sudionika. Centralni događaj od samoga početka održava se na Trgu Republike u Čakovcu u obliku FlashMOVE plesnog događaja, a unatrag 3 godine uz FlashMOVE organiziran je i sat tjelesne i zdravstvene kulture na otvorenom, na kojem sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, djeca vrtićke dobi te članovi različitih institucija kao i članovi brojnih sportsko-rekreativnih i drugih udruga i organizacija. Svima njima od srca zahvaljujemo! Pri kraju svečanosti, Središnji državni ured za šport uručio je ugovore o subvencioniranju školovanja za 51 vrhunsku športašicu i športaša. Sudionici svečanosti potom su se zadržali u neformalnom druženju uz prigodni domjenak, a odličnoj atmosferi pridonio je ženski glazbeni sastav C.U.R.E.

Ovom prigodom zahvaljujemo Središnjem državnom uredu za šport na dodijeljenoj zahvalnici kao i na pozivu za sudjelovanje na svečanom obilježavanju 5. obljetnice Europskog tjedna sporta u Hrvatskoj.

Fotografije uz članak: