Procvjetajmo: Obilježen Dan obitelji, 15.svibnja

Dan obitelji prilika je podsjetiti se svih vrijednosti, vještina i navika koje od malih nogu usvajamo u krugu obitelji. Pozitivni i iskreni odnosi članova obitelji su ključni čimbenik za sveukupni razvoj i dobrobit djece, a zdrave obitelji također imaju i vitalni utjecaj na društvo. Tijekom provedene radionice istaknut je značaj institucije obitelji: kroz čitanje prikaza svakodnevnih obiteljskih situacija, upoznavanjem s knjižnim sadržajima na temu obitelji (npr. “Čemu nam oni služe” Vere Zemunić), i drugo.

Kako je to bila posljednja radionica projekta Procvjetajmo u ovoj školskoj godini, zajednička suradnja učenika 4. b. razreda zajedno s razrednicom Petrom Kovač, Knjižnice i Zavoda je simbolički prikazana kolažem cvjetova, završnim mislima, porukama prijateljima i obiteljima, kao i isticanjem humanih vrijednosti.

Time je završen još jedan, četvrti ciklus radionica Procvjetajmo. Procvjetajmo uključuje niz radionica namijenjenih djeci osnovnoškolske dobi kojima je cilj učenje i unapređivanje vještina, znanja i životnih vrijednosti, povezujući igru, knjigu i edukativne aktivnosti. Radionice vode Blaženka Hunjadi-Bašek i Berta Bacinger Klobučarić.

Fotografije uz članak: