Procvjetajmo

Projekt Procvjetajmo obilježio Svjetski dan zdravlja, 07. travnja,

uz učenike Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec

Djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, Djelatnosti za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, i djelatnici Knjižnice Nikola Zrinski Čakovec, u okviru projekta Procvjetajmo su u mjesecu travnju održali radionicu kojoj je cilj bio obilježiti Svjetski dan zdravlja.

To je bila prilika za promociju zdravlja, odnosno na podsjećanje na svakodnevne aktivnosti koje su usmjerene očuvanju zdravlja i sprečavanju nastanka bolesti. Radionica, u kojoj su sudjelovali učenici petih razreda Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec i djelatnici iste škole, Marija Soldo, Tatjana Žižek i Santino Debelec, održala se dana 09.04.2015.

Nakon živopisne diskusije uz knjižni materijal o temi očuvanja vlastitog zdravlja, učenici su se istim temama posvetili na radno-aktivni način. U grupama, učenici i djelatnici škole detaljno su obrađivali teme zdrave prehrane, očuvanja osobne higijene, i rekreacije. Cjelokupna radionica bila je obogaćena i tjelovježbama, čime se naglasila važnost tjelesne aktivnosti u očuvanju zdravlja. Učenici su pokazali odličnu razinu informiranosti o bazičnim znanjima iz područja prevencije bolesti, snalažljivost u radioničnom tipu aktivnosti, a tijekom samog rada kolegijalnost i suradnju.

tekst pripremila: Berta Bacinger Klobučarić, prof.

Fotografije uz članak: