MOVE WEEK CROATIA 2013. godine

SVE AKTIVNOSTI ODRŽANE SU POD POKROVITELJSTVOM OPĆINE MALA SUBOTICA I USR „SPORT ZA SVE“ MALA SUBOTICA

MOVE WEEK – MALA SUBOTICA 2013.

U najveći projekt promocije zdravog stila života u Europi MOVE WEEK – Now we move, masovno su se uključili i žitelji općine Mala Subotica. U sklopu ove kampanje promiče se sport i fizička aktivnost s željom da potakne pojedince, sportske organizacije, klubove, gradove i općine, institucije i cijelu zajednicu da u tjednu kretanja organiziraju što više atraktivnih zajedničkih sportsko-rekreativnih aktivnosti koje će okupiti što veći broj ljudi u programima koji već postoje ili u novim aktivnostima. Organizatori jednotjednog programa na području općine (od 7. do 13. listopada), u koji se uključilo više od 1000 pojedinaca, bili su USR Sport za sve Mala Subotica, Dječji vrtić Potočnica Mala Subotica i OŠ Tomaša Goričanca, a tijekom tjedna održano je čak 6 zasebnih manifestacija.

1. U ponedjeljak(07.10.2013.) je održan aerobik u vrtiću Potočnica u kojem su sudjelovala djeca i djelatnici vrtića uz podršku USR Sport za sve. U vježbanju je sudjelovali polaznici srednje i starije grupe te njihove odgojiteljice. Djeca su tijekom vježbanja bila vrlo disciplinirana i s veseljem su obavili sve zadane vježbe koje je za ovu priliku odabrala Ljiljana Šipuš, voditeljica aerobika u USR Sport za sve. Na satu vrtićkog aerobika sudjelovalo je 41 dijete i 9 odraslih.

2. U srijedu (09.10.2013.) je u vrtiću održan ritmički ples u kojem su sudjelovali vrtićki mališani te učenici prvih razreda OŠ Tomaša Goričanca. U razigranim plesnim koreografijama, koje je pripremila Dejana Balog, sudjelovalo je 80 vrtićkih mališana i njihove odgajateljice te 40 učenika prvih razreda zajedno sa svojim učiteljicama. (120 djece i 13 odraslih) Vrijeme u plesu i igri brzo je prošlo ali su svi bili veseli i zadovoljni što su se opet zajedno družili.

3. U srijedu (09.10.2013.) je na sportskim terenima PŠ Držimurec – Strelec, održan Mali školski višeboj. Ovo sportsko rekreativno druženje zajednički su organizirali USR Sport za sve Mala Subotica i OŠ Tomaša Goričanca – PŠ Držimurec Strelec. Sudjelovalo je 139 učenika nižih razreda, među kojima je velika većina Romske nacionalne manjine, a natjecali su se u 4 zanimljive rekreativne discipline. Natjecanja su se odvijala u gađanju ciljeva, nabacivanju kolutova, gađanju gola i gumenoj košarci, a učenici su bili podijeljeni u dvije grupe i to 1. i 2. razredi te 3. i 4. razredi. U igrama je sudjelovalo i 14 odraslih i to kao suci i pomagači. Tri prvoplasirana učenika u svakoj disciplini i grupi nagrađeni su medaljama, a igre su održane pod pokroviteljstvom općine Mala Subotica.

4. Četvrtak je bio rezerviran za jubilarne 10.obiteljske igre učenika nižih razreda i njihovih roditelja. Igre su zajednički organizirali USR Sport za sve Mala Subotica i OŠ Tomaša Goričanca. Lijepo vrijeme i odlična organizacija primamili su na školske sportske terene čak 109 obitelji. Pravo nastupa imali su svi učenici od 1. do 4. razreda OŠ Mala Subotica i njihovi roditelji, a u slučaju spriječenosti nekog od roditelja mogli su uskočiti braća i sestre ili pak djedovi i bake. Natjecanja su se odvijala u 5 rekreativnih disciplina, a obitelji su bile podijeljene u dvije grupe – posebno 1. i 2. razredi, te posebno 3. i 4. razredi. Na obiteljskim igrama sveukupno je bilo 357 sudionika od čega 327 natjecatelja (125 djece i 202 odrasla) te 3o osoba u organizaciji (suci, pomagači, redari).

5. VRTIĆKA BICIKLIJADA okupila je više od 120 biciklista svih dobnih skupina. Po lijepom i sunčanom vremenu, na biciklima svih vrsta i veličina i uz obaveznu sigurnosnu opremu, u popodnevnim satima krenuli su ulicama i okolicom Male Subotice. Pridržavanjem i poštivanjem prometnih propisa sudionici biciklijade doprinjeli su da sve prođe u najboljem redu, a za dodatnu sigurnost u prometu pobrinula se i policijska pratnja PU Međimurske. Nakon jednosatne rekreirajuće vožnje biciklisti su se okupili na odbojkaškom igralištu USR Sport za sve. Tu je druženje nastavljeno uz kolače, jabuke i osvježavajuće sokove, kao i raznim igrama u pijesku u kojima su uživali oni najmlađi. Na biciklijadi je sveukupno bilo uključena 151 osoba. (65 djece i 86 odraslih)

6. SOBOČKI ŠPANCER – Završni događaj cjelokupnih događanja bilo je tradicionalno pješačenje koje svake godine organizira USR Sport za sve. Akcija je održana u nedjelju pješačenjem okolicom Male Subotice. Nakon pješačenja, na odbojkaškom igralištu u Maloj Subotici, održane su dječje rekreativne igre. Poslije djece natjecali su se i njihovi roditelji i to u visećoj kuglani, bacanju potkove te gađanju pračkom. Druženje je završeno uz vruće kestene, jabuke, kolače i osvježavajuće napitke, a sveukupno je sudjelovalo čak 158 rekreativaca od čega 49 djece.

BROJ SUDIONIKA DOGAĐAJ DATUM ORGANIZATORI djeca odrasli VRIJEME

1. AEROBIK U VRTIĆU 07.10.2013. USR SPORT ZA SVE 41 9 14:00 sati DV POTOČNICA

2. RITMIČKI PLES 09.10.2013. DV POTOČNICA 120 13 OŠ TOMAŠA GORIČANCA

3. MALI ŠKOLSKI 09.10.2013. USR SPORT ZA SVE 139 14 VIŠEBOJ 11:00 sati OŠ TOMAŠA GORIČANCA PŠ DRŽIMURC-STRELEC

4.OBITELJSKE IGRE 10.10.2013. USR SPORT ZA SVE 125 232 16:00 sati OŠ TOMAŠA GORIČANCA

5. VRTIĆKA BICIKLIJADA 11.10.2013. USR SPORT ZA SVE 65 86 16:00 sati DV POTOČNICA

6.PJEŠAĆENJE DJEČJE IGREPOTKOVA KUP 13.10.2013. USR SPORT ZA SVE 49 109  14:00 sati

IZVJEŠĆE IZRADILI LJILJANA I VALENTIN ŠIPUŠ

Fotografije uz članak: