“Fizičkom aktivnošću do snage i energije u trećoj životnoj dobi“.

U povodu Tjedna kretanja – Europskog tjedna sporta i tjelesne aktivnosti, Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Knjižnica „Nikola Zrinski“ Čakovec, 02.10.2012. godine (utorak) u 10,00 sati u prostorijama Knjižnice organizirali su radionicu na temu: “Fizičkom aktivnošću do snage i energije u trećoj životnoj dobi“.

Radionica je organizirana sa željom da se ukaže na zablude koje se povezuju uz tjelesno vježbanje kod starijih osoba, kako bi se istaknule zdravstvene i druge dobrobiti redovite tjelesne aktivnosti u starijih osoba te kako bi se pružile osnovne informacije o preporukama za tjelesnu aktivnost kod osoba starije životne dobi. Tako želimo dati svoj doprinos povećanju broja osoba koje će živjeti aktivnim stilom života.

Jedan dio radionice bio je posvećen zajedničkom vježbanju. Sudionici radionice su se uključili u lagane vježbe snage i ravnoteže koje su s lakoćom i s veseljem svi savladali. Pripremili smo i letke s demonstracijom vježbi snage primjerenih starijoj životnoj dobi kako bi ih mogli primjenjivati i nadalje.

Radionicu su održale Renata Kutnjak Kiš, dr.med. i Marija Prekupec, dipl.med.techn. iz Djelatnosti za javno zdrasvstvo Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije.

Tjedan kretanja je dio velike kampanje pod nazivom „Krećimo se sada“ (NOW WE MOVE) koju je pokrenula ISCA – Međunarodno udruženje Sport i kultura zajedno sa brojnim partnerima i u suradnji sa fondacijom Coca-Cole i Eurosportom.

Više informacija dostupno je na www.moveweek.eu/Home

Fotografije uz članak: