Dodjela nagrada sudionicima kampanje Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju…09.-29.09.2019. godine

U Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, 9. listopada 2019. godine, predstavljeni su rezultati kampanje „Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju…“, koju organiziramo već 12 godina, a prikazan je i video Open Streets Day projekta NowWeMOVE kampanje, koji smo ove godine također proveli u mjesecu rujnu, a sve sa ciljem motiviranja našeg stanovništva na usvajanje navike redovite tjelesne aktivnosti te promoviranja održivog transporta, zbog brojnih dobrobiti koje oni imaju na zdravlje i kvalitetu života ljudi svih dobnih skupina. Na početku susreta, prim. Marina Payerl-Pal, ravnateljica zavoda je izrazila veliko zadovoljstvo rezultatima spomenutih projekata te je uputila zahvalu svima koji su omogućili njihovu uspješnu realizaciju. Potom je dr. Renata Kutnjak Kiš, voditeljica Djelatnosti za javno zdravstvo i promicanje zdravlja, ukratko predstavila ciljeve i rezultate kampanje Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju…, a nakon toga je prikazan video Open Streets Day projekta u sklopu kojeg je bila organizirana biciklistička tura od Preloga, preko Murskog Središća pa do Čakovca. U nastavku su dodijeljene nagrade sretnim dobitnicima ovogodišnje kampanje „Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju…“ te su podijeljene zahvalnice svima koji su osigurali nagrade. Ove je godine pristiglo 135 važećih prijava (87 žena i 48 muškaraca). Najviše sreće u izvlačenju nagrada ove je godine  imala Željka Bedić iz Mačkovca koja je osvojila prvu nagradu – bicikl. Miroslava Novak Hranjec iz Preloga je osvojila pametni sportski sat Garmin Forerunner 35, Jasminka Šipoš iz Čakovca sportsku jaknu, Katarina Borko, također iz Čakovca osvojila je karbonsku biciklističku kacigu, a Paulina Novak iz Čakovca mjerač koraka i torbicu za pojas. Željko Belić iz Preloga, koji je i ove godine prošao najviše kilometara na biciklu (1.409 km), osvojio je ciklo kompjuter te biciklističku majicu. Dobitnici glavnih nagrada nagrađeni su i poklonima Informacijskog centra Europe Direct Čakovec, te promotivnim materijalima Open Streets Day projekta, a za sve prijavljene osobe osigurane su jednodnevne karte za kupanje na Gradskim bazenima Marija Ružić u Čakovcu, koje će se moći iskoristiti do kraja ove godine (popis sudionika se nalazi na recepciji bazena). Dobitnici nagrada zahvalili su organizatorima i sponzorima na odličnoj kampanji.

Deset sudionika je osvojilo sigurnosnu opremu za pješake i bicikliste (uključuje zvonce za bicikl, prednje i stražnje svjetlo te reflektirajuće trake te promo materijale Open Streets Day projekta. Dobitnici tih nagrada su slijedeći: Ljubica Barat iz Čakovca, Željko Belić iz Preloga, Damir Jaklin iz Čakovca, Lidija Jaklin iz Čakovca, Darko Okreša iz Brezja, Tomislav Blažeka iz Donjeg Kraljevca, Janja Bedić iz ČMačkovca, Slavko Novak iz Čakovca, Dušanka Novak iz Strahoninca te Maja Stojko iz Čakovca.

Ove godine, u kategoriji tvrtke/ustanove, prijavu je poslala Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije te je osvojila nagradu – Radionica na temu: “Čimbenici rizika za bolesti srca i krvnih žila” te “Važnost redovite tjelesne aktivnosti i pravilne prehrane za dug i kvalitetan život”, a namijenjena je za sve zaposlenike prijavljene škole. Radionica uključuje analizu sastava tjelesne mase (na aparatu koji putem tetra polarnih elektroda bioelektričnom impendancom procjenjuje brojne parametre), mjerenje krvnog tlaka, kolesterola, triglicerida i šećera u kapilarnoj krvi, procjenu stupnja uhranjenosti, procjenu kardiovaskularnog rizika uz individualne savjete liječnika i drugih zdravstvenih djelatnika. Nagradu je osigurao i realizirat će je Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije u dogovoru s djelatnicima Udruge.

Na kraju susreta dodijeljene su zahvalnice svima koji su osigurali nagrade – tvrtki KOMET D.O.O. Prelog, Trgovini MIHALEC „BECIKLIN“ Prelog, Gradskim bazenima Marija Ružić Čakovec, Ljekarni Čakovec, Općini Belica, Savjetu za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije te Informacijskom centru Europe Direct Čakovec, kao i medijskim kućama koje promoviraju kampanju. Svi su na kraju izrazili svoje zadovoljstvo što su mogli doprinijeti realizaciji ovogodišnje, vrlo uspješne kampanje.

Susret je završio neformalnim druženjem sudionika uz poruku: “Budite i dalje aktivni te se uključite i iduće godine“.

Fotografije uz članak:
Datoteke uz članak:
Pješke ili biciklom na posao… 2019. godine, rezultati na memorandumu
646.32 kB