Dodjela nagrada sudionicima kampanje „Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju…“ te predstavljanje BikeForEurope videa – Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, Čakovec, 03. listopada 2018. godine

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, u suradnji s brojnim partnerima, već dugi niz godina   provodi različite projekte i kampanje, koje imaju za cilj promicanje tjelesne aktivnosti. Rezultati dva takva projekta – „Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju…“ te BikeForEurope, danas su predstavljeni u prostorijama Zavoda. Na samom početku, prim. Marina Payerl-Pal, ravnateljica zavoda je izrazila veliko zadovoljstvo rezultatima spomenutih projekata te je uputila zahvalu svima koji su omogućili njihovu uspješnu realizaciju. Potom je dr. Renata Kutnjak Kiš, voditeljica Djelatnosti za javno zdravstvo ukratko predstavila BikeForEurope projekt uz prikaz video filmova o prekograničnoj biciklističkoj turi (međunarodni dio projekta – poveznica BikeForEurope 2018, ISCA)  te o biciklističkoj turi od Preloga, preko Murskog Središća pa do Čakovca (dio projekta u koji se uključio Zavod sa brojnim suradnicima) – poveznica na video je u nastavku BikeForEurope 2018., ZZJZ Međimurske županije

U nastavku su prikazani rezultati ovogodišnje kampanje „Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju…“, dodijeljene su nagrade sretnim dobitnicima te su podijeljene zahvalnice svima koji su osigurali nagrade. Ove je godine pristiglo 140 važećih prijava (79 žena i 61 muškarac), čak 50% više nego prošle godine, što je dijelom rezultat toga što je kampanja ove godine bila namijenjena svim punoljetnim osobama, bez obzira na status zaposlenja. Najviše sreće u izvlačenju nagrada ove je godine imala Mirjana Tišler iz Kotoribe koja je osvojila bicikl. Gđa Tišler iz Kotoribe je napomenula kako u kampanji sudjeluje od samog početka, već jedanaest godina, a svaki dan putuje biciklom na posao 5 kilometara u jednom smjeru. Osim što biciklira, dosta pješači, a bavi se i drugim aktivnostima. Marija Jančec iz Male Subotice je osvojila sportski sat Vivoactive, Anđela Kedmenec iz Čakovca sportsku jaknu, Brankica Igrec iz Donjeg Mihaljevca karbonsku biciklističku kacigu, a Mladen Jančec iz Male Subotice pedometar. Željko Belić iz Preloga, koji je prošao najviše kilometara na biciklu ( 996.2 km), osvojio je ciklo kompjuter te biciklističku majicu. Dobitnici glavnih nagrada nagrađeni su i poklonima Informacijskog centra Europe Direct Čakovec, a za sve prijavljene osobe osigurane su jednodnevne karte za kupanje na Gradskim bazenima Marija Ružić u Čakovcu, koje će se moći iskoristiti do kraja ove godine (popis sudionika se nalazi na recepciji bazena). Dobitnici nagrada zahvalili su organizatorima i sponzorima na odličnoj kampanji.

Deset sudionika je osvojilo sigurnosnu opremu za pješake i bicikliste (uključuje zvonce za bicikl, prednje i stražnje svjetlo, reflektirajuće trake i reflektirajuću kišnu kabanicu). Dobitnici tih nagrada su slijedeći: Vladimir Ćetković iz Čakovca, Marijana Cerovec iz Miklavca, Saša Lesjak iz Ivanovca, Kristina Kovačević, Krešimir Ivek i Kristina Takač iz Čakovca, Biserka Srnec iz Nedelišća, Denis Janković iz Palovca, Petra Košak iz Pribislavca i Damir Jaklin iz Čakovca.

Ove godine, u kategoriji tvrtke/ustanove, prijavu je poslala Osnovna škola Podturen te je osvojila nagradu – Radionica na temu: “Čimbenici rizika za bolesti srca i krvnih žila” te “Važnost redovite tjelesne aktivnosti i pravilne prehrane za dug i kvalitetan život”, a namijenjena je za sve zaposlenike prijavljene škole. Radionica uključuje analizu sastava tjelesne mase (na aparatu koji putem tetra polarnih elektroda bioelektričnom impendancom procjenjuje brojne parametre), mjerenje krvnog tlaka, kolesterola, triglicerida i šećera u kapilarnoj krvi, procjenu stupnja uhranjenosti, procjenu kardiovaskularnog rizika uz individualne savjete liječnika i drugih zdravstvenih djelatnika. Nagradu je osigurao i realizirat će je Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije u dogovoru s ravnateljicom škole.

Na kraju susreta dodijeljene su zahvalnice svima koji su osigurali nagrade – tvrtki KOMET D.O.O. Prelog, Trgovini MIHALEC „BECIKLIN“ Prelog, Gradskim bazenima Marija Ružić Čakovec, Ljekarni Čakovec, Općini Belica, Savjetu za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije te Informacijskom centru Europe Direct Čakovec, a oni su izrazili svoje zadovoljstvo što su mogli doprinijeti realizaciji ovogodišnje, vrlo uspješne kampanje.

Susret je završio neformalnim druženjem sudionika uz poruku: “Budite i dalje aktivni te se uključite i iduće godine“.

Fotografije uz članak:
Datoteke uz članak:
Zapisnik – Pješke-biciklom rezultati 2018 – FINAL
284.17 kB