Članovi edukativno-suportivne grupe u Tjednu psihologije učili kako ostati mentalno mladi

Susret Edukativno-suportivne grupe Savjetovališta za prevenciju i tretman prekomjerne tjelesne težine i debljine se u veljači realizirao u tijeku održavanja Tjedna psihologije, stoga je radionicu osmislila i vodila psihologinja Zavoda za javno zdravstvo MŽ Berta Bacinger Klobučarić, prof.

Tjedan psihologije održava se svake godine trećega tjedna u veljači. Organizira ga Hrvatsko psihološko društvo već 12.-tu godinu zaredom u cijeloj Hrvatskoj s ciljem da se cjelokupnoj javnosti približe mogućnosti i uloge psihologije i psihologa u našim svakodnevnim životima.

Tako su se sudionici grupe tijekom radionice pod nazivom “Kako ostati mentalno mlad” upoznali ne samo s osnovnim saznanjima o psihičkom funkcioniranju svakog čovjeka, već su dobili smjernice i preporuke glede unapređenja vlastitog mentalnog funkcioniranja. Istaknuto je kako dobro tjelesno stanje i dobra tjelesna kondicija pridonose mentalnoj i psihičkoj stabilnosti, te su u tom smislu ponuđeni jednostavni i praktični načini tjelesnog angažiranja primjereni svakoj dobi. Tijekom radionice je nadalje ponuđen niz praktičnih vježbi koje se mogu koristiti za učinkovitije upravljanje vlastitim emocijama, nadilaženje stresora, jačanje samopouzdanja, rješavanje problema.

Obzirom na interaktivni način rada, radionica je angažirala sudionike i protekla je u dinamičnom i radnom ozračju. Članovi grupe su pošli kućama obogaćeni novim idejama koje mogu prakticirati u svakidašnjici.

Fotografije uz članak: