Ciklus radionica „Procvjetajmo“

Knjižnica Nikola Zrinski Čakovec i Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije nastavljaju ciklus radionica „Procvjetajmo“, putem čega se djecu osnovne školske dobi obogaćuje saznanjima i vještinama potrebnima za skladno svakodnevno funckioniranje.

U veljači, ususret Danu zaljubljenih – Valentinovu, cilj aktivnosti bio je osvijestiti emocije, krenuvši od ljubavi – osvijestiti ulogu i značenje emocija, načine izražavanja, načine nošenja s emocijama. Tako je 12.02.2014. g, sa učenicima osmih razreda III OŠ Čakovec održana radionica pod nazivom“ Ljubav – samo jedan od niza osjećaja“. Po završetku edukativnog dijela radionice, učenici su zaigrali igru polunatjecateljskog karaktera s tematikom verbalizacije osjećaja.

Zaključeno je da su osjećaji složeni, da emocije ljudi osjećaju u tijelu, a različite osobe doživljavaju emocije na različite načine. Postoje i pozitivni i negativni osjećaji, a negativni se mogu pretočiti u neku korisnu aktivnost. Otkrivanjem vlastitih emocija, uspješnije se usklađujemo s drugima i sa zahtjevima svakodnevice.

Fotografije uz članak: