Kampanja “Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju…2024.g”

Kampanja “Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju…2024.g”

Uključite se i ove godine u tradicionalnu kampanju «Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju…» te osvojite vrijedne nagrade, a ujedno iskoristite brojne blagodati redovite tjelesne aktivnosti koja nam pomaže unaprijediti sveukupno zdravlje i tjelesnu kondiciju!

Kampanja će trajati od 09.- 29. rujna 2024. godine, namijenjena je punoljetnim osobama koje rade u Međimurskoj županiji ili imaju prebivalište u Međimurskoj županiji, a ima za cilj potaknuti stanovništvo da pješače i voze bicikl u svrhu transporta, rekreacije ili sportskih aktivnosti te tako zadovolje preporučenu razinu tjelesne aktivnosti umjerenog intenziteta od 2,5 sata tjedno.

Aktivni oblici prijevoza, poput hodanja i vožnje biciklom ne proizvode emisije štetnih plinova, štede energiju, unapređuju i čuvaju naše zdravlje te štite okoliš. Stoga vjerujemo da ćete se uključiti u kampanju!

Kriteriji za sudjelovanje u kampanji: sudionici trebaju u svakom tjednu barem 3 dana pješačiti ili koristiti bicikl u svrhu transporta, rekreacije ili u svrhu sportskih aktivnosti. Kako bi tom prilikom zadovoljili minimalnu preporučenu razinu aerobne tjelesne aktivnosti umjerenog intenziteta od 2,5 sata tjedno, tijekom svakog tjedna pješaci trebaju proći pješice barem 10 km, a biciklisti 40 kilometara (a tijekom cijele kampanje pješaci 30 km, a biciklisti 120 km). Postoji mogućnost da se kombinira pješačenje i vožnja biciklom. Stoga zapisujte svoje aktivnosti, kako bi vam po završetku kampanje bilo što lakše ispuniti prijavu. Trebate imati i svjedoke koji će potvrditi da ste zadovoljili pravila kampanje.

Više o ciljevima kampanje, pravilima sudjelovanja i nagradama pročitajte u dokumentu koji je u prilogu.

Kampanja Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju 2024.g., poziv za uključivanje