Propisivanje vježbanja i tjelesne aktivnosti u liječničkoj praksi

Pozivamo Vas na poslijediplomski tečaj u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije i Fitnes učilišta
pod nazivom

​Propisivanje vježbanja i tjelesne aktivnosti u liječničkoj praksi​

​Tečaj je namijenjen za osposobljavanje liječnika primarne zdravstvene zaštite za suradnju sa fitnes centrima i društvima Sporta za sve.

Opis: Ovaj tečaj je dio inicijative Fitnes učilišta usmjerene na poticanje liječnika primarne zdravstvene zaštite da pri izradi planova liječenja za pacijente pored drugih zdravstvenih usluga uključe savjete za vježbanje. Inicijativa Vježbanje na recept u liječničkoj praksi posvećena je spoznaji da su vježbanje i tjelesna aktivnost važni za prevenciju i liječenje kroničnih bolesti i trebalo bi se redovito procjenjivati kao dio medicinske skrbi. Uz Nacionalni plan tjelesne aktivnosti, inicijativom nastojimo da se tjelesna aktivnost promatra kao “vitalni znak” i da se rutinski procjenjuje za svakog pacijenta.

Predavači: Renata Kutnjak Kiš, dr.med., Prof.dr.sc. Stjepan Heimer, Doc.dr.sc. Marija Rakovac, Matija Dunaj, prof.

 

Vrijeme i lokacija: Tečaj će se održati 21.03.2015. od 9 do 18:30 sati u prostorima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije.

Kotizacija: 400,00 kn

Kotizacija uključuje ručak i okrijepu za vrijeme pauza.

Svaki polaznik tečaja dobije priručnik za propisivanje vježbanja i aplikaciju za praćenje fitnesa pacijenta kao i bodove prema kriterijima Hrvatske liječničke komore.

Prijavu za tečaj možete obaviti kod dr. med. Renate Kutnjak Kiš putem mailarenata.kutnjak-kis@zzjz-ck.hr ili na mobitel: 098/206-464
Dodatne informacije o tečaju možete dobiti na internet stranici www.fitnes-uciliste.hr/tecaj-za-lijecnike

S poštovanjem,

Datoteke uz članak:
Propisivanje vježbanja u liječničkoj praksi, letak
254.54 kB

Ravnatelj Fitnes učilišta
Matija Dunaj, prof.

Ravnateljica Zavoda
Marina Payerl-Pal, dr.med.