Procvjetajmo

Svjetski dan socijalne pravde, 20.veljače – Održana nova radionica

u programu Procvjetajmo

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije – Djelatnost za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, i Knjižnica “Nikola Zrinski” Čakovec, nastavljaju radionice za djecu osnovnoškolske dobi u sklopu projekta “PROCVJETAJMO!“.

Dana 25.02.2015. godine, uz sudjelovanje učenika 3. razreda I. Osnovne škole Čakovec, obilježen je Svjetski dan socijalne pravde, 20.veljače. To je Dan koji se obilježava od 2007. godine, po odluci Ujedinjenih naroda. Socijalna pravda odnosi se na mogućnost ostvarivanja jednakih prava za sve ljude, bez obzira na spol, vjersku ili nacionalnu pripadnost, ili druga izvanjska obilježja. Socijalna pravda je vrijednost koja se zasniva na principima ravnopravnosti i poštivanja različitosti.

Kako su radionice u sklopu projekta Procvjetajmo usmjerene na osvještavanje temeljnih vrijednosti kod djece, tako su se i kroz ovu radionicu djeca upoznavala s različitostima po tjelesnom izgledu, bolesti, nacionalnosti, vjeri, i sl, i njihovim pravima, čime im se približio pojam “socijalne pravde”.

Radionicu su vodile Blaženka Hunjadi Bašek – djelatnica Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec i Berta Bacinger Klobučarić – psiholog Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, uz potporu Marine Payerl-Pal – dr. med, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, Ljiljane Križan, prof. – ravnateljica Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec, Dragice Vojković, učiteljice I. Osnovne škole Čakovec, i Nikole Petričevića, mag. psihologije.

tekst priredila: Berta Bacinger Klobučarić, psiholog

Fotografije uz članak: