Priopćenje Stožera civilne zaštite Međimurske županije

U Međimurju se na svim razinama svakodnevno donose odluke i preventivne mjere za suzbijanje širenja koronavirusa. Unatoč činjenici kako je trenutno epidemiološka situacija dobra i pod kontrolom, i dalje je na snazi niz mjera.

Apeliramo na sve stanovnike Međimurske županije da poštuju upute nacionalnih i lokalnih Stožera civilne zaštite, upute nadležnih državnih tijela i u ovoj izuzetno zahtjevnoj situaciji pokažu odgovornost, disciplinu i solidarnost. Pozivamo sve da ukoliko primijete da postoji potreba pomoći starijim, nemoćnim ili samačkim domaćinstvima da nas kontaktiraju kako bi nadležne službe pravovremeno reagirale.

Pozivamo sve koji imaju rješenje o samoizolaciji da ga poštuju kako sebe i svoje sugrađane ne bi izlagali nepotrebnim rizicima, ali i drastičnim kaznama. Apeliramo na naše sugrađane da se suzdrže od putovanja i poštuju potencijalnu zabranu kretanja i odlaska na javna mjesta na kojima se okuplja veći broj ljudi.

Osobito molimo naše starije sugrađane da ograniče svoje kretanje u zatvorenim prostorima ili među više ljudi. Međutim, to NE znači da se ne smije van iz kuća, već se preporuča kretanje u prirodi, šetnje, vožnja biciklom i svaka druga aktivnost koja će pomoći održavanju psihofizičkog zdravlja, i to pojedinačno ili sa članom kućanstva.

Priopćenje se nalazi u datoteci uz članak.

Datoteke uz članak:

784.34 kB