DANI PREVENTIVE 2016 GODINE “ZNANJEM DO PREVENTIVE“ Grad Prelog, 15.travnja 2016. godine od 8-10h akcija pod nazivom „Provjerite svoj rizik“

U povodu Svjetskog dana zdravlja (7. travnja) koji je ove godine bio posvećen šećernoj bolesti te u sklopu Dana preventive 2016. godine (s temom “Znanjem do preventive”), 15. travnja (petak) od 8-10h u prostorijama Grada Preloga, Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Grad Prelog organizirali su  akciju pod nazivom “Provjerite svoj rizik”. 

Akcija je bila namijenjena zaposlenicima Gradske uprave koji su imali priliku izmjeriti kolesterol, trigliceride i šećer u kapilarnoj krvi, krvni tlak te pokazatelje uhranjenosti (tjelesna težina, opseg struka i bokova ITM i dr.), a mogli su i popuniti  Upitnik za procjenu tipa II šećerne bolesti. Nakon izvršenih mjerenja i procjene rizika, sudionici akcije razgovarali su s liječnicima i drugim zdravstvenim djelatnicima o poželjnim vrijednostima izmjerenih parametara te su bili savjetovani  o pravilnoj prehrani,  tjelesnoj aktivnosti i drugim čimbenicima zdravog stila života, koji su neobično važni u prevenciji i kontroli kroničnih nezaraznih bolesti.

Voditeljica Djelatnosti za javno zdravstvo                                     Ravnateljica Zavoda

Renata Kutnjak Kiš, dr.med.,                                              prim. Marina Paxyerl-Pal, dr.med.

spec.epidemiolog                                                spec.medicinske mikrobiologije s parazitologijom

Fotografije uz članak: