Dana 30.01.2020., u sklopu trajnog usavršavanja, održano je predavanje za sve medicinske sestre/ tehničare i medicinske sestre primalje.

Dana 30.01.2020. ( četvrtak ) u 19:00 sati u Katoličkom domu u Čakovcu, u sklopu trajnog usavršavanja, održano je predavanje za sve medicinske sestre/ tehničare i medicinske sestre primalje.

Tema predavanja bila je: Zadaci medicinske sestre kod pacijenta s HPV infekcijom i Gardasil 9. Predavanje je održala Slađana Mumlek Kornet, bacc.med.techn., glavna sestra Djelatnosti za školsku i adolescentnu medicinu Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije.

Cilj predavanja bila je edukacija o važnosti prevencije i ranog otkrivanja bolesti uzrokovanih humanim papiloma virusima (HPV).

Kao najznačajnija mjera navedeno je cijepljenje protiv infekcije HPV- om koje je od 2015.g uvršteno u kalendar cijepljenja kao neobavezno, besplatno i preporučeno cijepljenje za djevojčice i dječake 8. razreda osnovnih škola. Uz to naglašena je važnost edukacije mladih o odgovornom spolnom ponašanju i redovitim ginekološkim pregledima.

Prije samog predavanja, svima prisutnima, obratio se i novoizabrani predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara Mario Gazić, mag. sestrinstva.

Fotografije uz članak: