Akcija “Zajedno smo jači i glasniji”, Podturen

Klub laringektomiranih Međimurske županije zajedno s Županijskom ligom protiv raka Čakovec, Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije, župnim zajednicama, gradovima i općinama te lokalnim udrugama, organizira već osmu godinu za redom obilježavanje Dana Sv. Blaža uz akciju „Zajedno smo jači i glasniji“. Ove godine je ta akcija održana u suradnji sa Župom sv. Martina iz Podturna te Općinom Podturen i udrugama građana 30. siječnja 2019. u 17h. Tijekom akcije su građanima ponuđeni edukativni materijali u platnenim ekološkim vrećicama uz jabuke te drveni predmeti, a za koje se prikupljaju humanitarni prilozi. Osim toga, organizira se Sv. Misa i blagoslov grla, predstavljanje rada kluba laringektomiranih i njegovih članova te drugih klubova Županijske lige, a potom slijedi neformalni razgovor s mještanima.

Jabuke za ovogodišnju akciju “Zajedno smo jači i glasniji” donirali su: OPG Mihalic Kristijan iz Pribislavca, Hižman Ivan i Bernarda iz Pribislavca te Rozinkranc Nada iz Miklavca, platno za vrećice je donirao Čatekst d.o.o., a vrećice je sašila tvrtka Novaković d.o.o. iz Gardinovca. Prigodne predmete od drveta ručno rađene izradio je član našeg kluba laringektomiranih Dragutin Kamenić. Svima lijepo zahvaljujemo. Isto tako najljepše zahvaljujemo vlč. Josipu Pivaru, župniku Župe Podturen, načelniku Općine Podturen Perici Hajdarović, udrugama Općine Podturen, i drugim suradnicima na pomoći u realizaciji obilježavanja Dana Sv.Blaža. Tijekom akcije je ukupno prikupljeno 4.800 kn.

Prikupljena financijska sredstva će se utrošiti za rehabilitaciju članova Kluba laringektomiranih Međimurske županije (sedmodnevni intenzivni seminar nadomjesnog govora i psihoonkološke potpore s terapijama) te druge aktivnosti Kluba i Lige. Još jednom svima od srca zahvaljujemo.

 

Stručna suradnica Kluba larigektomiranih Međimurske županije – Renata Kutnjak Kiš, dr.med.

 

Tajnica Županijske lige protiv raka                   Predsjednik Županijske lige protiv raka Čakovec

Irena Šestak, prof.                                          prim. Hussein Saghir, dr.med.

Fotografije uz članak: