Ispiši Pošalji prijatelju Kontaktirajte nas

Konferencija za medije – projekt “Pješke ili biciklom na posao”, plesni događaj - FlashMOVE, prekogranična biciklistička tura – “NowWeBIKE – Journey of Hope”, akcija “Hodanjem do zdravlja” – program “Živjeti zdravo”

U Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, 2.09.2016. godine  je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen projekt “Pješke ili biciklom na posao”  kao i brojne druge aktivnosti koje će se tijekom mjeseca rujna odvijati u Međimurskoj županiji u cilju promicanja tjelesne aktivnosti. Sa željom da u domeni transporta povećamo broj aktivnih osoba, u suradnji s Gradskim bazenima Čakovec, već devetu godinu organiziramo natjecanje namijenjeno zaposlenim osobama koje u tri tjedna natjecanja, od 05.09.-25.09.2016. godine, trebaju u svakom tjednu barem 3 dana pješačiti ili putovati biciklom na posao i s posla. Uključiti se mogu osobe s prebivalištem u Međimurskoj županiji kojima je udaljenost do posla 1 kilometar ili više.  Sudionici tijekom akcije bilježe broj prijeđenih kilometara te po završetku akcije prijavljuju rezultate u Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije. Pristupnice s prijavom rezultata mogu se podići u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, u ambulantama obiteljske medicine  te u ljekarnama, a mogu se skinuti i s naše web stranice- www.zzjz-ck.hr . Nije se potrebno prijaviti na početku akcije, već će prijava rezultata započeti sa završetkom akcije, odnosno u petak 23.09.2015., a trajat će do 28.09.2016. godine. Prijave će se moći poslati poštom, a bit će omogućena i on line prijava na našoj web stranici (molimo da se ne vrši dvostruka prijava).

Europski tjedan sporta (#BEACTIVE European Week of Sport the 2016. Edition) će se 10. rujna u 11h obilježiti flash mobom, velikim plesnim događajem pod nazivom FlashMOVE, simultano u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću, Belici i Gardinovcu, kao i u brojnim drugim europskim gradovima, a sudjelovat će oko 600 plesača. Organizatori plesa u Međimurju su Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, Gradovi Čakovec, Prelog i Mursko Središće, Turistička zajednica Grada Preloga, Udruga mladih Efekt iz Preloga, Turistička zajednica  Grada Mursko Središće i Općina Belica.

U plesnom nastupu će sudjelovati Plesna skupina Vivona iz Čakovca, Srednja škola Čakovec, Udruga za pomoć osobama s intelektualnim poteškoćama Međimurske županije, USR „Sport za sve“ Šenkovec, Međimurski savez sportske rekreacije Sport za sve“, Zaposlenici Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije i zaposlenici Djelatnosti za fizikalnu terapiju Županijske bolnice Čakovec, Članovi suportivne grupe i grupe za nordijsko hodanje Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, Udruga građana Gardruža iz Gardinovca, Udruga žena Općine Belica,  OŠ Belica – Područna škola Gardinovec, Društvo naša djeca Prelog (Dječji forum Sanjari Prelog i Dječji forum Draškovec), Udruga studenata Grada Preloga, Plesna grupa Udruge umirovljenika Grada Preloga, članice udruge Priločko srce, Korisnici Doma za odrasle osobe Orehovica, Orjentalne plesačice Talisman, USR "Sport za sve" Mursko Središće, članice Drustva žena Mursko Sredisce i Mažoretkinje Mursko Središće. 

Pokrovitelji ovog plesnog događaja u Međimurju su Grad Prelog, Čakovec i Mursko Središće, Općina Belica te Međimurska županija. Ovaj događaj financira Europska komisija u sklopu Erasmus + projekta EU.

Uključit ćemo se i u preko-graničnu biciklističku turu „Putovanje nade“- NowWeBIKE Journey of Hope. Biciklisti iz Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije i iz Udruge Laganini Prelog će 9.rujna 2016. godine (petak) u 9h ujutro krenuti biciklima iz Preloga te će biciklirati do jezera Balaton u Mađarskoj (90-tak kilometara), a potom će nastaviti put do Košica vozilima. u  Prelogu će se povodom toga od 8,30-9h održati kratki prigodni program u kojem će sudjelovati djeca iz Dječjeg vrtića “Fijolica”. Ona će se, zajedno sa svojim odgojiteljicama, dovesti na manifestaciju svojim biciklima i na taj će način simbolično dati podršku sudionicima NowWeBIKE Journey of Hope putovanja. Ovaj projekt je također financiran od strane Europske unije u sklopu Erasmus plus projekta, a pokrovitelj je Grad Prelog.  Budući ovo putovanje organiziraju Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, Grad Prelog i Udruga Laganini, sudionike putovanja će pozdraviti ravnateljica ZZJZ Međimurske županije, gradonačelnik Grada Preloga i predstavnici Udruge Laganini.

Akcija „Hodanjem do zdravlja“ i „Volonteri u parku“ u sklopu Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“, održat će se u Čakovcu 01.10.2016. godine, ucilju obilježavanja Svjetskog dana srca i Svjetskog dana hodanja. Na toj će se akciji podijeliti nagrade sudionicima projekta “Pješke ili biciklom na posao”.

Danas postoje neoborivi dokazi da cjeloživotna, svakodnevna tjelesna aktivnost unapređuje i štiti fizičko, psihičko i socijalno zdravlje kako pojedinaca, tako i cijele zajednice, povećava funkcionalnu sposobnost starijih osoba i radnu produktivnost aktivnog stanovništva, te smanjuje stope bolovanja i potrošnju u zdravstvu. No, unatoč tome, prevalencija nedovoljne tjelesne aktivnosti je visoka, kako u odrasloj populaciji tako i među mladima.

Stoga Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije kroz svoje aktivnosti, programe i projekte, širi spoznaje o povezanosti tjelesne aktivnosti i zdravlja, radne produktivnosti te ukupne kvalitete života. 

Fotografije uz članak:
Datoteke uz članak:
FlashMOVE i NowWeBIKE 2016., priopćenje za medije
442.78 kB
Pješke ili biciklom na posao 2016. g., priopćenje za medije, pravila natjecanja
808.33 kB
Vezani sadržaj:

Besplatni info telefoni za nacionalne programe

Rak grlića maternice i rak dojke

Rak debelog crijeva

0800-200-080

Djelatnosti
Školska medicina 040 312 157
Mikrobiološki laboratorij 040 310 336
Epidemiologija 040 310 337
Javno zdravstvo 040 386 839
Djelatnost za zaštitu mentalnog zdravlja,
prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti
040 314 400
Računovodstvo 040 386 825
Ravnateljstvo 040 311 790
KONTAKT

Ivana Gorana Kovačića 1E,
40 000 Čakovec

Tel/Fax: 040/310-338
E-mail: info->zzjz-ck|hr

Kontaktirajte nas online