Ispiši Pošalji prijatelju Kontaktirajte nas

Vratimo sport i igru na ulice i u parkove

U promotivni događaj “Vratimo sport i igru na ulice i u parkove” uključio se veliki broj djece i mladih te osoba svih drugih dobnih skupina, Čakovec, 04.listopada 2014. godine

 

 

U sklopu najveće europske kampanje promocije tjelesne aktivnosti i zdravlja pod nazivom  “Krećimo se sada” (Now We Move) i njezinog glavnog događaja – Tjedna kretanja, MOVE Week 2014., Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije organizirao je u Čakovcu, 04. listopada 2014.godine, promotivni skup pod motom “Vratimo sport i igru na ulice i u parkove”.  Skupu su se odazvali brojni građani te je Trg Republike u Čakovcu tog subotnjeg prijepodneva bio prepun ljudi.

 

Zahvaljujući suradnji s Atletskim klubom Međimurje i Društvom naša djeca Čakovec, u čakovečkom parku Zrinskih okupilo se 75 mališana vrtićke dobi, koji su se natjecali u svom prvom kros natjecanju. Na stazi duljine 200 m trčalo se u dvije starosne skupine: mlađe djevojčice i dječaci rođeni 2009. i mlađi te starije djevojčice i dječaci rođeni 2008. godine. Onima koji su najbrže stigli do cilja uručene su nagrade i to iz ruku "dječje" gradonačelnice Grada Čakovca Adele Vaser, gradonačelnika grada Čakovca Stjepana Kovača I ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo dr. Marine Payerl-Pal. 

Najuspješnij su bili; u skupini mlađih djevojčica: 1.Maja Dominić, Cipelica, 2. Ena Mičić, Cipelica 3. Marinela Vincetić Vjeverica 4. Kaja Colarić, Vjeverica 5. Kiara Banić, Cvrčak 6. Lana Kramar, Cvrčak; u skupini mlađih dječaka: Jakov Rušnjak, 2. Marko Strbad, Vjeverica 3. Viktor Dodlek, Miklavec 4. Rino Šteinglin, Cvrčak 5. Edo Đurkas, Cvrčak 6. Filip Jambrošić, Vjeverica; u skupini starijih djevojčica: Maja Paola Peran, Cvrčak 2. Franka Strnad, Vjeverica 3. Tija Posedi, Žibeki 4. Mia Kramar, Cvrčak 5. Lea Hren, Vjeverica 6. Heda Pintarić, Vjeverica; te u skupini starijih dječaka: Vito Peti, Cipelica 2. Karlo Majsen, Cvrčak 3. Boro Ban, Cvrčak 4. Lovro Belović, Žibeki 5. Roko Petrović, Cvrčak 6. Leon Resman, Cipelica.

 

Tradicionalne ulične igre, u kojima su se okušala brojna djeca ali i ne mali broj odraslih osoba,  organizirala su djeca uključena u Gradsko vijeće Grada Čakovca sa svojim voditeljicama, kao i članovi Plesnog studija Vivona iz Čakovca.

 

U organizaciji Međimurskog stolnoteniskog kluba Čakovec, ST Klub Putjane, Šenkovec i Mihovljan, na trg su bili postavljeni stolovi za stolni tenis te je odigrano više mečeva u kojima su također sudjelovala brojna djca, mladi te neki uspješni stolnotenisači iz Međimurja.

 

Veliki broj sudionika se uključio u radionice učenja različitih vježbi i masaže koje su provodili učenici Srednje škole Čakovec sa svojim voditeljima. 

 

Svoj su „nastup“ imali i korisnici Doma za starije osobe Novinščak Čakovec te Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec. Oni su pola sata vježbali na Trgu Republike te su uvjerili brojne građane koji su im se pridružili, da su u dobroj kondiciji.

 

U sklopu ovog događaja, izvučeni su sretni dobitnici projekta „Pješke ili biciklom na posao“, organizirane su radionice Joge na otvorenom te plesni nastupi brojnih udruga i klubova iz Međimurja.

 

Vjerujemo da smo organizacijom ovog događaja, dali priliku mnogima da pronađu događaj, grupu, sport ili tjelovježbu koja ih pokreće!


Zahvaljujemo svima na sudjelovanju, od srca!

Marina Payerl-Pal, dr.med., ravnateljica                                                                                   

Renata Kutnjak Kiš, dr.med., voditeljica Djelatnosti za javno zdravstvo

Fotografije uz članak:
Vezani sadržaj:

Besplatni info telefoni za nacionalne programe

Rak grlića maternice i rak dojke

Rak debelog crijeva

0800-200-080

Djelatnosti
Školska medicina 040 312 157
Mikrobiološki laboratorij 040 310 336
Epidemiologija 040 310 337
Javno zdravstvo 040 386 839
Djelatnost za zaštitu mentalnog zdravlja,
prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti
040 314 400
Računovodstvo 040 386 825
Ravnateljstvo 040 311 790
KONTAKT

Ivana Gorana Kovačića 1E,
40 000 Čakovec

Tel/Fax: 040/310-338
E-mail: info->zzjz-ck|hr

Kontaktirajte nas online