Ispiši Pošalji prijatelju Kontaktirajte nas

4. hrvatska konferencija o alkoholizmu i drugim ovisnostima

U Opatiji je od 27. do 30. svibnja 2012. godine održana 4. hrvatska konferencija o alkoholizmu i drugim ovisnostima, koja je obuhvatila 11. Alpe-Jadran konferenciju o alkoholizmu, 5. Alpe-Jadran konferenciju klubova liječenih alkoholičara i 2. hrvatski interdisciplinarni simpozij o kockanju s međunarodnim sudjelovanjem. Konferencija je organizirana od strane Hrvatskog društva za alkoholizam i druge osvisnosti pri HLZ, Hrvatskog psihijatrijskog društva, Klinike za psihijatriju KBC "Sestre milosdrnice", Hrvatskog saveza klubova liječenih alkoholičara, Oglednog kluba liječenih alkoholičara i KLOKa - Kluba ovisnika o kockanju.

Konferencija je bila prilika za predstavljanje Savjetovališta za alkoholom uzrokovane probleme i alkoholizam koje djeluje u okviru Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije od prosinca 2011. godine. Savjetovalište su predstavile Diana Uvodić-Đurić, dr.med, spec. školske medicine, i Berta Bacinger Klobučarić, prof. psihologije. Prilikom predstavljanja Savjetovališta slušateljstvo je informirano o zabrinjavajućoj rasprostranjenosti pijenja alkohola u Međimurskoj županiji, zbog čega je alkoholizam jedan od vodećih javnozdravstvenih problema te jednan od pet izabranih zdravstvenih prioriteta u Međimurskoj županiji. Savjetovalište je na konferenciji prikazano kao model rješavanja problema alkoholizma, s namjerom da objedinjavanjem različitih sustava koji se bave alkoholizmom pokuša pronaći puteve uklanjanja navike pijenja, odnosno kod osoba bolesnih od ovisnosti - puteve izlječenja.

Istaknuta je mogućnosti lako dostupne pomoći svim osobama koje prepoznaju kod sebe taj problem ili isti prepoznaju kod bližnjih, te prednosti Savjetovališta - nerestriktivnost i nestigmatiziranje. Uz opis načina rada savjetovališta, prikazani su ciljevi rada te načini promoviranja. Osobito je naglašena uloga Savjetovališta u sklopu niza mjera i aktivnosti koje se provode u našoj zajednici s ciljem suzbijanja i smanjenja raširenosti ove neželjene pojave, te kao oblik indicirane preventivne aktivnosti, kako problem ovisnosti o alkoholu ne bi progredirao.

USLUGE
Cijepljenje
Sanitarne iskaznice
Tečaj higijenskog minimuma
Ispitivanje vode
Ispitivanje namirnica
Ispitivanje predmeta opće uporabe

Besplatni info telefoni za nacionalne programe

Rak grlića maternice i rak dojke

Rak debelog crijeva

0800-200-080

Djelatnosti
Školska medicina 040 312 157
Mikrobiološki laboratorij 040 310 336
Epidemiologija 040 310 337
Javno zdravstvo 040 386 839
Djelatnost za zaštitu mentalnog zdravlja,
prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti
040 314 400
Računovodstvo 040 386 825
Ravnateljstvo 040 311 790
KONTAKT

Ivana Gorana Kovačića 1E,
40 000 Čakovec

Tel/Fax: 040/310-338
E-mail: info->zzjz-ck|hr

Kontaktirajte nas online