Ispiši Pošalji prijatelju Kontaktirajte nas

U radionici "Procvjetajmo" učenici učili važne životne vrijednosti - toleranciju i solidarnost

Današnja djeca izložena su brojnim i raznolikim utjecajima: od obitelji, vršnjaka, škola, zajednice, do sve snažnijeg upliva medija i interneta. Djeca sve to upijaju i obrađuju na svoj jedinstveni način. U nastojanju da postanu odgovorne, brižne i zdrave odrasle osobe, potrebno ih je odgojiti sa čvrstim moralnim osnovama, učiti ih važnim vještinama, a također i vrijednostima. Životne su vrijednosti važne za suočavanje sa životnim izazovima, djeci će pomoći da ubuduće postanu zadovoljni odrasli. Vrijednosti su bit dobrog obrazovanja i razvoja. Djeca koja ne primjenjuju skup humanih načela na svoje postupke, prije ili kasnije izgube samopouzdanje, što će negativno utjecati na njihovo prilagođavanje u životu.

Oslanjajući se na Međunarodni dan tolerancije - 16. studeni, i Međunarodni dan solidarnosti - 20. prosinca, u sklopu programa Procvjetajmo održana je radionica u kojoj se dao značaj upravo tim vrijednostima, koje su važne za odnose s drugima. Radionica je održana 11.12.2019. g. u Knjižnici "Nikola Zrinski" Čakovec, prisustvovali su učenici 3. b razreda III Osnovne škole Čakovec, a vodile su je Blaženka Hunjadi-Bašek (djelatnica Knjižnice) i Berta Bacinger Klobučarić (Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije). Tijekom radionice istaknuto je poštivanje i prihvaćanje bogate raznolikosti svjetskih kultura, načina života, osobnosti svakog pojedinca. Toleranciju podupiru uvažavanje, otvorenost, brižnost u ponašanju. Također su djeca učila o važnosti solidarnosti u dodiru s različitim osobama, sa siromašnima, bolesnima, isključenima, drugačijima,… razvijajući potrebu za pružanje pomoći i za simpatijama prema navedenim skupinama.

Obzirom na blagdansko ozračje u ovo doba godine, radionica je završila izradom poklončića koji su, u duhu opisanih vrijednosti koje su bile temom radionice, obogaćeni porukama dobrobiti jednih prema drugima. 

Fotografije uz članak:

Besplatni info telefoni za nacionalne programe

Rak grlića maternice i rak dojke

Rak debelog crijeva

0800-200-080

Djelatnosti
Školska medicina 040 312 157
Mikrobiološki laboratorij 040 310 336
Epidemiologija 040 310 337
Javno zdravstvo 040 386 839
Djelatnost za zaštitu mentalnog zdravlja,
prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti
040 314 400
Računovodstvo 040 386 825
Ravnateljstvo 040 311 790
KONTAKT

Ivana Gorana Kovačića 1E,
40 000 Čakovec

Tel/Fax: 040/310-338
E-mail: info->zzjz-ck|hr

Kontaktirajte nas online