Ispiši Pošalji prijatelju Kontaktirajte nas

Izvještaj o provedbi predavanja i radionice pod nazivom “Zdrav način života u prevenciji i liječenju hipertenzije, moždanog udara i kronične bubrežne bolesti”

Izvještaj o provedbi predavanja i radionice pod nazivom “Zdrav način života u prevenciji i liječenju hipertenzije, moždanog udara i kronične bubrežne bolesti”

 

U Predavaoni Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije je 15.05.2019. godine, u sklopu projekta Rekrea(k)tiva, održano predavanje i radionica pod nazivom “Zdrav način života u prevenciji i liječenju hipertenzije, moždanog udara i kronične bubrežne bolesti” kojoj se odazvalo 13 osoba iz Udruge slijepih i slabovidnih osoba Međimurske županije. Predavanje i radionicu su realizirali zaposlenici Djelatnosti za javno zdravstvo Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije – Renata Kutnjak Kiš, dr.med. spec. epidemiolog, voditeljica djelatnosti; Marijana Krajačić, mag. nutricionizma i znanosti o hrani i Dejan Jurović, prvostupnik sestrinstva. 

 

U prvom dijelu susreta, dr. Renata Kutnjak Kiš je govorila o epidemiologiji hipertenzije, osnovnim pojmovima, o važnosti ispravnog mjerenja krvnoga tlaka, o poželjnim vrijednostima krvnoga tlaka, uzrocima i posljedicama te važnosti prevencije, ranog otkrivanja i uspješnog liječenja hipertenzije. U nastavku je govorila i o moždanom udaru te kroničnoj bubrežnoj bolesti, za koje povišeni krvni tlak predstavlja vrlo značajan čimbenik rizika.

 

U drugom dijelu susreta mag. nutricionizma Marijana Krajačić istaknula je važnost pravilne prehrane za prevenciju i liječenje hipertenzije, moždanog udara i kronične bubrežne bolesti uz konkretne upute za prehranu kod spomenutih bolesti i stanja. 

 

Nakon izlaganja, uslijedila je bogata rasprava, tijekom koje su članovi udruge istaknuli vlastite primjere, a postavili su i brojna pitanja na koje su dobili iscrpne odgovore. Pripremili smo i pisane materijale, koje su neki ponijeli sa sobom, kako bi o problem educirali i članove svoje obitelji. 

Susret je protekao u vrlo ugodnom raspoloženju, i prema navodima sudionika, bio im je vrlo koristan.

U nastavku pogledajte fotografije sa susreta.

 

Voditeljica Djelatnosti za javno zdravstvo                                            Ravanateljica Zavoda

 Renata Kutnjak Kiš, dr.med.                                          prim. Marina Payerl-Pal, dr.med.

Fotografije uz članak:
USLUGE
Cijepljenje
Sanitarne iskaznice
Tečaj higijenskog minimuma
Ispitivanje vode
Ispitivanje namirnica
Ispitivanje predmeta opće uporabe

Besplatni info telefoni za nacionalne programe

Rak grlića maternice i rak dojke

Rak debelog crijeva

0800-200-080

Djelatnosti
Školska medicina 040 312 157
Mikrobiološki laboratorij 040 310 336
Epidemiologija 040 310 337
Javno zdravstvo 040 386 839
Djelatnost za zaštitu mentalnog zdravlja,
prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti
040 314 400
Računovodstvo 040 386 825
Ravnateljstvo 040 311 790
KONTAKT

Ivana Gorana Kovačića 1E,
40 000 Čakovec

Tel/Fax: 040/310-338
E-mail: info->zzjz-ck|hr

Kontaktirajte nas online