Ispiši Pošalji prijatelju Kontaktirajte nas

Akcija “Zajedno smo jači i glasniji”, Podturen

Klub laringektomiranih Međimurske županije zajedno s Županijskom ligom protiv raka Čakovec, Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije, župnim zajednicama, gradovima i općinama te lokalnim udrugama, organizira već osmu godinu za redom obilježavanje Dana Sv. Blaža uz akciju „Zajedno smo jači i glasniji“. Ove godine je ta akcija održana u suradnji sa Župom sv. Martina iz Podturna te Općinom Podturen i udrugama građana 30. siječnja 2019. u 17h. Tijekom akcije su građanima ponuđeni edukativni materijali u platnenim ekološkim vrećicama uz jabuke te drveni predmeti, a za koje se prikupljaju humanitarni prilozi. Osim toga, organizira se Sv. Misa i blagoslov grla, predstavljanje rada kluba laringektomiranih i njegovih članova te drugih klubova Županijske lige, a potom slijedi neformalni razgovor s mještanima.

 Jabuke za ovogodišnju akciju “Zajedno smo jači i glasniji” donirali su: OPG Mihalic Kristijan iz Pribislavca, Hižman Ivan i Bernarda iz Pribislavca te Rozinkranc Nada iz Miklavca, platno za vrećice je donirao Čatekst d.o.o., a vrećice je sašila tvrtka Novaković d.o.o. iz Gardinovca. Prigodne predmete od drveta ručno rađene izradio je član našeg kluba laringektomiranih Dragutin Kamenić. Svima lijepo zahvaljujemo. Isto tako najljepše zahvaljujemo vlč. Josipu Pivaru, župniku Župe Podturen, načelniku Općine Podturen Perici Hajdarović, udrugama Općine Podturen, i drugim suradnicima na pomoći u realizaciji obilježavanja Dana Sv.Blaža. Tijekom akcije je ukupno prikupljeno 4.800 kn.

Prikupljena financijska sredstva će se utrošiti za rehabilitaciju članova Kluba laringektomiranih Međimurske županije (sedmodnevni intenzivni seminar nadomjesnog govora i psihoonkološke potpore s terapijama) te druge aktivnosti Kluba i Lige. Još jednom svima od srca zahvaljujemo.

 

 

Stručna suradnica Kluba larigektomiranih Međimurske županije – Renata Kutnjak Kiš, dr.med.                        

 

      Tajnica Županijske lige protiv raka                    Predsjednik Županijske lige protiv raka Čakovec            

                Irena Šestak, prof.                                           prim. Hussein Saghir, dr.med.

Fotografije uz članak:

Besplatni info telefoni za nacionalne programe

Rak grlića maternice i rak dojke

Rak debelog crijeva

0800-200-080

Djelatnosti
Školska medicina 040 312 157
Mikrobiološki laboratorij 040 310 336
Epidemiologija 040 310 337
Javno zdravstvo 040 386 839
Djelatnost za zaštitu mentalnog zdravlja,
prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti
040 314 400
Računovodstvo 040 386 825
Ravnateljstvo 040 311 790
KONTAKT

Ivana Gorana Kovačića 1E,
40 000 Čakovec

Tel/Fax: 040/310-338
E-mail: info->zzjz-ck|hr

Kontaktirajte nas online