Ispiši Pošalji prijatelju Kontaktirajte nas

Objavljeno online izdanje publikacije “Zdravstveno stanje pučanstva i rad zdravstvene djelatnosti u Međimurskoj županiji za 2016. godinu”

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije temeljem Zakona o zdravstvenoj zaštiti, Zakona o evidencijama u području zdravstva, Zakona o službenoj statistici i Provedbenog plana statističkih aktivnosti Republike Hrvatske prikuplja, kontrolira i analizira statistička izvješća iz područja zdravstva na razini Međimurske županije. U tom procesu Djelatnost za javno zdravstvo usko surađuje s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo kao i sa zdravstvenim radnicima te osobama zaduženim za statistiku u ordinacijama i zdravstvenim ustanovama Međimurske županije. Podaci se prikupljaju iz zdravstvenih ustanova i ordinacija bez obzira na vrstu vlasništva. Već godinama se ulažu veliki napori kako bi kvaliteta tih podataka bila što bolja. Prikupljeni i analizirani podaci neophodni su za ocjenu zdravstvenog stanja pučanstva, organizaciju i rad zdravstvenih djelatnosti, te evaluaciju provedbe Nacionalnih i županijskih programa i planova, kao i za planiranje zdravstvene zaštite.

Kako bismo podatke učinili što dostupnijima različitim korisnicima, nakon pauze od nekoliko godina, ponovno objavljujemo online izdanje publikacije  “Zdravstveno stanje pučanstva i rad zdravstvene djelatnosti u Međimurskoj županiji za 2016. godinu”, u kojoj su prikazani podaci za 2016. godinu, a za brojne pokazatelje i višegodišnji trendovi. U uvodnom dijelu prikazan je sažetak cijele publikacije, te opis usluga koje su tijekom 2016. godine provodile djelatnosti našeg Zavoda, uz stručne komentare i tumačenje podataka. Nadamo se da će publikacija biti vrijedan izvor podataka brojnim korisnicima.

Suradnicima iz zdravstvenih ustanova i ordinacija Međimurske županije, s kojima kontinuirano komuniciramo u cilju prikupljanja, unapređenja kvalitete i obrade podataka, te svima s kojima surađujemo u drugim segmentima našega rada, najljepše zahvaljujemo!

U prilogu je publikacija u pdf formatu.   


Voditeljica Djelatnosti za javno zdravstvo                          Ravnateljica Zavoda

        Renata Kutnjak Kiš, dr.med.                                     prim. Marina Payerl-Pal, dr.med.


Fotografije uz članak:
Datoteke uz članak:
Zdravstveno stanje pučanstva i rad zdravstvene djelatnosti u Međimurskoj županiji za 2016. pdf.
6.47 MB

Besplatni info telefoni za nacionalne programe

Rak grlića maternice i rak dojke

Rak debelog crijeva

0800-200-080

Djelatnosti
Školska medicina 040 312 157
Mikrobiološki laboratorij 040 310 336
Epidemiologija 040 310 337
Javno zdravstvo 040 386 839
Djelatnost za zaštitu mentalnog zdravlja,
prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti
040 314 400
Računovodstvo 040 386 825
Ravnateljstvo 040 311 790
KONTAKT

Ivana Gorana Kovačića 1E,
40 000 Čakovec

Tel/Fax: 040/310-338
E-mail: info->zzjz-ck|hr

Kontaktirajte nas online