Ispiši Pošalji prijatelju Kontaktirajte nas

Trening životnih vještina - održana edukacija

Trening životnih vještina je program primarne prevencije rizičnih ponašanja (pušenja, konzumacije alkohola i zlouporabe droga i nasilja) koji se temelji na razvoju osobina i uvježbavanju vještina koje su važne u razvoju pozitivnih ponašanja. Program pruža informacije o štetnosti rizičnih ponašanja i konzumiranja cigareta, alkohola i droge, razvija samopouzdanje, vještine donošenja odluka, zauzimanja za sebe, rješavanja konflikata, kontrole emocija te socijalne i komunikacijske  vještine. Program se već drugu školsku godinu provodi u Međimurju, u svim osnovnim školama u četvrtim i petim razredima, te je obuhvaćeno 1167 učenika 4. razreda i 1130 učenika 5. razreda.  Radionice provode učitelji i stručni suradnici u školama. Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga Međimurske županije financiralo je tiskanje opsežnih Priručnika za nastavnike s uputama za provođenje radionice  i Radne bilježnice za svakog učenika.

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije u suradnji s Preventivnim školskim programima dva puta godišnje organizira edukacije za provoditelje Programa TŽV. Tako je dana 15. ožujka 2018. u Osnovnoj školi Belica organiziran edukativni skup, na kojem su predstavljena dosadašnja iskustva u provođenju radionica, i organizirane radionice s osvrtom na program TŽV. Radionice su vodile Diana Uvodić-Đurić, dr. med., Andreja Zadravec Baranašić, dipl. soc. ped., Berta Bacinger Klobučarić, prof. psih., Maja Lukman Šprajc, prof. pedagogije i Maja Kutnjak Vrtarić, prof. soc. pedagogije

Obzirom se predstojeće radionice do kraja školske godine odnose na komunikacijske vještine, organizirano je interaktivno predavanje s vježbama na temu "Kako izbjeći nesporazume u komunikaciji?" u realizaciji uvažene psihologinje dr. sc. Željke Kamenov, redovite profesorice Odsjeka za psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Skup su svojom nazočnošću podržali i pozdravili načelnik općine Belica Zvonimir Taradi i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo MŽ prim. Marina Payerl - Pal. Zahvaljujemo  svim sudionicima edukacije, a posebno djelatnicima škole domaćina  Osnovne škole Belica na čelu s ravnateljem Antunom Žulićem na izuzetnoj suradljivosti u organizaciji ovog stručnog skupa.

Fotografije uz članak:

Besplatni info telefoni za nacionalne programe

Rak grlića maternice i rak dojke

Rak debelog crijeva

0800-200-080

Djelatnosti
Školska medicina 040 312 157
Mikrobiološki laboratorij 040 310 336
Epidemiologija 040 310 337
Javno zdravstvo 040 386 839
Djelatnost za zaštitu mentalnog zdravlja,
prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti
040 314 400
Računovodstvo 040 386 825
Ravnateljstvo 040 311 790
KONTAKT

Ivana Gorana Kovačića 1E,
40 000 Čakovec

Tel/Fax: 040/310-338
E-mail: info->zzjz-ck|hr

Kontaktirajte nas online