Ispiši Pošalji prijatelju Kontaktirajte nas

U Gradu Prelogu je 19.02.2018. g. održan sastanak predstavnika udruga i institucija koje će se u Prelogu uključiti u provedbu aktivnosti “Hodanjem do zdravlja” u sklopu projekta “Živjeti zdravo”

U cilju što učinkovitije provedbe projekta “Živjeti zdravo” u Međimurskoj županiji, u Gradskoj viječnici Grada Preloga, 19.02.2018. godine je održan sastanak predstavnika Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, Grada Preloga te udruga i institucija koje će se u Prelogu  uključiti u provedbu aktivnosti “Hodanjem do zdravlja”.  Naime, u sklopu projekta “Živjeti zdravo”, u svim županijama u Hrvatskoj, uredit će se po jedna staza za hodanje,  na kojoj će se tijekom cijele godine, jednom tjedno organizirati akcije hodanja. Staza za hodanje  u Međimurju će se urediti u sklopu “Preloške Marine”  na jezeru HE Dubrava, u duljini od 3 kilometra.

Voditelj aktivnosti “Hodanjem do zdravlja” na nacionalnom nivou dr.sc. Slaven Krtalić, prof. kineziolog iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, je na sastanku detaljno prezentirao ciljeve i doprinose ove komponente projekta. Naime, “Hodanjem do zdravlja” je glavna aktivnost 2. komponente projekta Živjeti zdravo koja ima naziv “Zdravlje i tjelesna aktivnost”, čiju ciljanu skupinu čine pripadnici svih dobnih skupina, s naglaskom na obitelji i osobe starije životne dobi. Kroz ovu komponentu projekta, nastoji se potaknuti gradove u Hrvatskoj da povećanjem broja hodačkih staza, za stanovništvo svih dobnih skupina, stvaraju preduvjete za aktivno provođenje slobodnog vremena unutar sigurnog i zdravog okoliša, uz stručno vodstvo. Organizacijom tjednih šetnji želi se promovirati hodanje, oblik tjelesne aktivnosti koji je svima dostupan. 

Sastanku se odazvala ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije prim. Marina Payerl-Pal sa svojim suradnicima i  gradonačelnik Grada Preloga, Ljubomir Kolarek, dr.vet.med., koji je pozdravio sve prisutne, te je izrazio zadovoljstvo što će se u Gradu prelogu urediti staza za hodanje na kojoj će se provoditi tjedne aktivnosti hodanja. Interes za sudjelovanje u projektu su pokazali i predstavnici nekoliko udruga i instutuacija koji su se odazvali sastanku, i koji su spremni voditi tjedne akcije hodanja. Tako su na sastanku sudjelovali predstavnici Udruge umirovljenika Prelog - Jelena Kosec, Ivan Kosec i Marija Jasnić, te iz Centra za pomoć u kući Mateja Balent, Martina Maltar iz “Fitness INN” centra Prelog,  predsjednik UŠR Loptica Mario Bauer, mag.cin. i potpredsjednik Goran Slaviček, mag.cin. te predstavnik Planinarskog društva Prelog Josip Naranđa.

Iako  se staza zdravlja treba urediti najkasnije do kraja 2019. godine, akcije hodanja na Preloškoj Marini će se početi provoditi već ove godine, a o točnom terminu akcija hodanja te o popratnim sadržajima će na vrijeme biti obavijesteni svi zainteresirani. Neven Hercigonja, direktor tvrtke Marina Prelog d.o.o. je na sastanku, u kratkoj prezentaciji predstavio planiranu stazu, a potom je predstavnike Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije odveo na teren pogledati Marinu Prelog i planiranu stazu. 

 

Renata Kutnjak Kiš, dr. med., spec.epidemiolog

Koordinatorica Nacionalnog programa                           

„Živjeti zdravo“ za Međimursku županiju

Fotografije uz članak:
Vezani sadržaj:

Besplatni info telefoni za nacionalne programe

Rak grlića maternice i rak dojke

Rak debelog crijeva

0800-200-080

Djelatnosti
Školska medicina 040 312 157
Mikrobiološki laboratorij 040 310 336
Epidemiologija 040 310 337
Javno zdravstvo 040 386 839
Djelatnost za zaštitu mentalnog zdravlja,
prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti
040 314 400
Računovodstvo 040 386 825
Ravnateljstvo 040 311 790
KONTAKT

Ivana Gorana Kovačića 1E,
40 000 Čakovec

Tel/Fax: 040/310-338
E-mail: info->zzjz-ck|hr

Kontaktirajte nas online