Ispiši Pošalji prijatelju Kontaktirajte nas

“Gradimo mostove suradnje kroz promicanje sporta i tjelesne aktivnosti”– partnerski sastanak održan u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije 19. prosinca 2017. godine

Sa željom da na kraju godine zahvalimo suradnicima na uspješnoj suradnji te sa ciljem razmjene dragocjenih iskustava kao i dogovora za nastavak suradnje, već šestu godinu za redom je u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije održan sastanak partnera iz Međimurske županije koji sudjeluju u organizaciji različitih aktivnosti u cilju promicanja sporta i zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti.

Nakon pozdravnih riječi ravanteljice zavoda prim. Marine Payerl-Pal, dr.med. i koordinatorice NowWeMOVE kampanje za Međimursku županiju dr.med. Renate Kutnjak Kiš, predstavili su se svi sudionici, a potom su bile prikazane aktivnosti svih partnera koje su bile provedene u sklopu NowWeMOVE kampanje i Europskog tjedna sporta u ovoj godini, a prikazani su i planovi za iduću godinu. Tako će se Europski dan bez dizala (European No elevators day) obilježiti 25.04.2018. godine – zadnju srijedu u mjesecu travnju, MOVE Week - zadnji tjedan u mjesecu svibnju, odnosno  od 28.05.- 3.06.2018. godine, Europski tjedan sporta (European Week of sport - EWoS), najvjerojatnije zadnji tjedan u mjesecu rujnu, odnosno od 23. – 30. rujna 2018. godine. U sklopu Europskog tjedna sporta će se tradicionalno održati i neke aktivnosti  NowWeMOVE kampanje – FlashMOVE plesni događaj, Europski dan fitnesa (European Fitnes Day), Europski školski sportski dan (European School Sport Day) te jedan od projekata koji naš Zavod u suradnji s Gradskim bazenima Marija Ružić iz Čakovca provode već 10 godina – projekt Pješke ili biciklom na posao. Iduće godine će taj projekt promijeniti koncept – bit će namijenjen mladima i cjelokupnoj odrasloj populaciji, a za sada mu je radni naziv „Hodaj i bicikliraj za zdravlje“.  Iduće godine se očekuju i intenzivnije aktivnosti oko provođenja Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“, a u cilju provedbe komponenti programa kao što su “Tjelesna aktivnost, prehrana i jelovnici u školama”, “Hodanjem do zdravlja” i “Volonteri u parku”, planiraju se županijski sastanci u veljači ili ožujku 2018. godine (uspostavljanje županijskih timova te uređenje jednog oglednog parka te jedne staze za hodanje – sredstva Europskog socijalnog fonda).

Sastanku se odazvao veliki broj partnera koji su iskazali veliko zadovoljstvo našom suradnjom, te su napomenuli kako će se i iduće godine rado uključiti u provedbu različitih aktivnosti u cilju promicanja sporta i zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti. 

Fotografije uz članak:
Datoteke uz članak:
Gradimo mostove suradnje kroz promicanje sporta i tjelesne aktivnosti-prezentacija
16.80 MB
Vezani sadržaj:

Besplatni info telefoni za nacionalne programe

Rak grlića maternice i rak dojke

Rak debelog crijeva

0800-200-080

Djelatnosti
Školska medicina 040 312 157
Mikrobiološki laboratorij 040 310 336
Epidemiologija 040 310 337
Javno zdravstvo 040 386 839
Djelatnost za zaštitu mentalnog zdravlja,
prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti
040 314 400
Računovodstvo 040 386 825
Ravnateljstvo 040 311 790
KONTAKT

Ivana Gorana Kovačića 1E,
40 000 Čakovec

Tel/Fax: 040/310-338
E-mail: info->zzjz-ck|hr

Kontaktirajte nas online