Ispiši Pošalji prijatelju Kontaktirajte nas

"Procvjetajmo"

Program "Procvjetajmo" nastavljen obilježavanjem Dana dječjih igara


Savez društava Naša djeca Hrvatske je istaknuo 22. rujna kao Dan službenog obilježavanja dječje igre. Igra je dio odrastanja, i djetinjstvo bez igre je nezamislivo. Za malu djecu igra je najvažniji i prvi način učenja. Putem igre dijete otkriva svijet i načine funkcioniranja s drugima. Kroz manipulativnu igru razvija motoričke vještine, kroz sportske igre razvija tijelo, u igrama pretvaranja djeca uče o životnim ulogama, a u igrama s pravilima čekati svoj red i surađivati. Postizanje cilja u igri pridonosi osjećaju učinkovitosti i gradi samopouzdanje.

Obilježavanju Dana dječje igre priključili su se i Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije (Djelatnost za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti) i Knjižnica "Nikola Zrinski" Čakovec, odabravši ovaj za djecu važan dan kao prvi u ciklusu radionica u projektu PROCVJETAJMO u školskoj godini 2017/18.

PROCVJETAJMO je projekt primarne prevencije, koji se provodi u vidu niza radionica namijenjenih djeci osnovnoškolske dobi. Kroz aktivnosti na radionicama se izgrađuju i unapređuju znanja i vještine potrebni za uspješnu prilagodbu školi, vršnjacima, obavezama i sveukupno društvu.

Uoči Dana igre, 21. rujna 2017. godine, radionica povodom spomenutog Dana igara održana je u prostorijama Knjižnice, a sudjelovali su učenici 4. razreda I Osnovne škole Čakovec. Povezujući čitalačko štivo (slikovnice i knjige za mlade) s igrom, istaknuta je važnost same igre i s učenicima prodiskutirani uobičajeni načine igre među djecom nekad i danas. Radionica je bila prilika i za samu igru u kojoj su do izražaja došle vještine učenika za suradnjom i dogovaranjem.

U konačnici, odgovorili smo na jedno važno pitanje: Koje su osobine i vrijednosti djece potrebne da bi igra bila uspješna, zabavna i da bi imala svoj pravi smisao?tekst pripremile:

Berta Bacinger Klobučarić, Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije

Blaženka Bašek, Knjižnica "Nikola Zrinski" ČakovecFotografije uz članak:

Besplatni info telefoni za nacionalne programe

Rak grlića maternice i rak dojke

Rak debelog crijeva

0800-200-080

Djelatnosti
Školska medicina 040 312 157
Mikrobiološki laboratorij 040 310 336
Epidemiologija 040 310 337
Javno zdravstvo 040 386 839
Djelatnost za zaštitu mentalnog zdravlja,
prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti
040 314 400
Računovodstvo 040 386 825
Ravnateljstvo 040 311 790
KONTAKT

Ivana Gorana Kovačića 1E,
40 000 Čakovec

Tel/Fax: 040/310-338
E-mail: info->zzjz-ck|hr

Kontaktirajte nas online