Ispiši Pošalji prijatelju Kontaktirajte nas

Uspješno obilježen Dan Sv. Blaža uz humanitarnu akciju “Zajedno smo jači i glasniji”

U Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Belici je tradicionalnom manifestacijom “Zajedno smo jači i glasniji”, i ove godine  uspješno obilježen Dan Sv. Blaža, zaštitnika oboljelih od bolesti grla.

Blagoslovu grla i Svetoj Misi, koju je služio župnik mg. Stjepan Šoštarić, predstavljanju Kluba laringektomiranih i zajedničkom druženju, odazvali su se brojni mještani župe i Općine Belica, brojni članovi Županijske lige protiv raka Čakovec i pripadajućih klubova, zamjenica župana Sandra Herman, načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi, predsjednik Županijske lige protiv raka Čakovec prim. dr. med. Hussein Saghir te dopredsjednik dr.med. Miroslav Horvat te članovi brojnih udruga iz Općine Belica.

Članovi Kluba laringektomiranih su nakon mise otpjevali  pjesmu “O mila majko nebeska”, te su pokazali kako se, unatoč bolesti i gubitku glasnica, može nadomjesnim govorom naučiti, ne samo govoriti, nego i pjevati.  Više o samoj bolesti, potrebama laringektomiranih osoba te o djelovanju Kluba i važnosti rehabilitacije i resocijalizacije, potom su govorile dr. med. Renata Kutnjak Kiš i dipl. med. sestra Marija Prekupec, stručne suradnice Kluba. Na kraju susreta u Crkvi, Jasenka Štefić, predsjednica Kluba žena oboljelih od raka dojke “Nova Nada”, je u ime članova svih Klubova Županijske lige protiv raka Čakove, a u cilju podrške svima koji se bore s malignim bolestima, pročitala svoju pjesmu “Nazovi me”. Ugodno druženje je potom nastavljeno u župnoj dvorani, uz voće i kolače koje su pripremile članice Udruge žena Belica i Udruge građana Gardruža Gardinovec.  

Prije Svete Mise, na ulazu u Crkvu, sudionicima su bile ponuđene jabuke i drugi prigodni predmeti jer je akcija imala humanitarni karakter, a prikupljena financijska sredstva će se utrošiti za odlazak članova Kluba laringektomiranih na intenzivni seminar nadomjesnog govora i  psihoonkološke potpore, koji se u organizaciji Hrvatske zajednice laringektomiranih održava svake godine u Crikvenici.  Ukupno su u ovoj akciji prikupljene 6.594 kn (3.594 kn od prodaje jabuka i prigodnih drvenih predmeta koje je izradio predsjednik Kluba laringektomiranih Dragutin Kamenić, a preostala sredstva su donirali Općina Belica te tvrtka “Lepoglavec” d.o.o. iz Goričana).

Svima koji su na bilo koji način doprinjeli realizacije ove lijepe manifestacije, te svim donatorima, od srca zahvaljujemo!!

  Tajnica Županijske lige protiv raka Čakovec                  Predsjednik Županijske lige protiv raka

            Irena Šestak, prof.                                                   prim. Hussein Saghir, dr.med.

 

Predsjednik Kluba laringektomiranih

Dragutin Kamenić

Fotografije uz članak:
Vezani sadržaj:

Besplatni info telefoni za nacionalne programe

Rak grlića maternice i rak dojke

Rak debelog crijeva

0800-200-080

Djelatnosti
Školska medicina 040 312 157
Mikrobiološki laboratorij 040 310 336
Epidemiologija 040 310 337
Javno zdravstvo 040 386 839
Djelatnost za zaštitu mentalnog zdravlja,
prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti
040 314 400
Računovodstvo 040 386 825
Ravnateljstvo 040 311 790
KONTAKT

Ivana Gorana Kovačića 1E,
40 000 Čakovec

Tel/Fax: 040/310-338
E-mail: info->zzjz-ck|hr

Kontaktirajte nas online